ΤΟΠΙΚΑ

Τον μουσικό του κόσμου τιμά ο Δήμος Βόλου

τον-μουσικό-του-κόσμου-τιμά-ο-δήμος-βόλ-901729

Τον επονομαζόμενο μουσικό του κόσμου από την Αγριά, που έφυγε από τη ζωή στις 19 Μαΐου, με το άγγελμα του θανάτου του να συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, πρόκειται να τιμήσει μετά θάνατον ο Δήμος Βόλου.

Το παραπάνω έγινε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ήδη η δημοτική αρχή επεξεργάζεται συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα παρουσιάσει και θα θέσει προς ψήφιση, δεν έκανε όμως γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση με αφορμή πρόταση που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» ζητώντας να μετονομαστεί το Δημοτικό Ωδείο Βόλου σε «Βαγγέλης Παπαθανασίου» και να γίνει ονοματοθεσία μεγάλου δρόμου του Δήμου Βόλου στο όνομά του. Επίσης, ζήτησαν να εξεταστεί η περίπτωση της δημιουργίας Μουσείου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» στη γενέτειρά του, την Αγριά Βόλου, που θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών απ’ όλο τον κόσμο.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό, πολύ σπουδαίο θέμα. Ηδη το επεξεργάζεται η δημοτική αρχή και θα ανακοινώσει εν ευθέτω χρόνο τις προτάσεις που έχει. Πιστεύω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε. Αλλωστε δεν είναι ένα ζήτημα που μπορεί να αποτελέσει σημείο αντιπαλότητας», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Μουλάς.

Σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έχει, μεταξύ άλλων, τιμηθεί με Οσκαρ, με τον Χρυσό Λέοντα, με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας αλλά και από την ίδια τη NASA, η οποία έδωσε το όνομά του στον αστεροειδή 6354, ωστόσο δεν έχει τιμηθεί εν ζωή από τον Δήμο Βόλου. Το κενό αυτό αναλαμβάνει να αναπληρώσει η δημοτική αρχή με πρόταση που επεξεργάζεται για τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου μουσικού, που έκανε την ευρύτερη περιοχή γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

Να μετονομαστεί σε «Σμύρνη» το Κλειστό Ν. Ιωνίας

Πρόταση να μετονομαστεί σε «Σμύρνη» το Κλειστό της Ν. Ιωνίας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τις Χαμένες Πατρίδες, κατέθεσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Οπως διευκρίνισε ο δημοτικός σύμβουλος, Στέργιος Φάτσης, πρόκειται για αίτημα κατοίκων της Ν. Ιωνίας, το οποίο θα πρέπει να εξετάσει η δημοτική αρχή.

«Κλέβετε μία πρόταση των πολιτών και την παρουσιάζετε ως δική σας; Να την καταθέσετε ως πρόταση των πολιτών», αντέδρασε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου