ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτοί δίαυλοι συνεργασίας Ελλάδας με Νέα Ζηλανδία

ανοιχτοί-δίαυλοι-συνεργασίας-ελλάδα-901883

Στη Βουλή των Ελλήνων βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βουλής της Νέας Ζηλανδίας Trevor Mallard και ομάδα Νεοζηλανδών βουλευτών, στηρίζοντας την ομάδα φίλιας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, με στόχο την προαγωγή της συνεργασίας των δύο χωρών.

Τον πρόεδρο της Βουλής της Νέας Ζηλανδίας τον οποίο συνόδευαν τέσσερις βουλευτές, ο πρέσβης της Νέας Ζηλανδίας στη Ρώμη Anthony George Simpson και η επίτιμη πρόξενος στην Αθήνα Ioanna Gouvatsou υποδέχθηκε στο γραφείο του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Νέας Ζηλανδίας, στην οποία μέλος είναι και ο βουλευτής N. Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιος Λιούπης, έγινε εκτενής αναφορά στις ιστορικές και παραδοσιακές σχέσεις που συνδέουν τους δύο λαούς, των οποίων κομβικό σημείο αποτέλεσε η Μάχη της Κρήτης.

Τονίστηκε επίσης ότι η παρουσία της ελληνικής διασποράς στη Νέα Ζηλανδία έχει λειτουργήσει ως γέφυρα σύσφιγξης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών, αγροτικών και επενδυτικών σχέσεων, κρίσιμο ρόλο διαδραματίζει η επικύρωση της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου με την Ε.Ε. την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει ενθέρμως.

Ο κ. Λιούπης εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς μετά από δύο χρόνια περιορισμών, δόθηκε η δυνατότητα για τη δια ζώσης συνάντηση των Ελλήνων και των Νεοζηλανδών βουλευτών, κατά την οποία έγινε ένας ουσιαστικός και παραγωγικός διάλογος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου