Δωρεά ακινήτου στον Δήμο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-25, 12:55:12
Δωρεά  ακινήτου  στον Δήμο Βόλου

Στη δωρεά προς τον Δήμο Βόλου ενός ακινήτου 937 τ.μ. προχωρά η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, μετά την απελευθέρωση τεσσάρων οικοπέδων της στον Βόλο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για ακίνητα δεσμευμένα επί σειρά πολλών ετών, τα οποία είχαν απαλλοτριωθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές, χωρίς ποτέ να αξιοποιηθούν και να δοθούν αποζημιώσεις.

Η άρση των απαλλοτριώσεων είχε προκαλέσει αντιδράσεις από μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να «απελευθερώσει» τα ακίνητα, τα οποία επιστρέφουν στην Εθνική Τράπεζα.

Σε αντάλλαγμα, η Εθνική, προχωρά στη δωρεά ενός οικοπέδου που είναι διαμορφωμένος κοινόχρηστος χώρος και βρίσκεται κάτω από το συγκρότημα Μουρτζούκου επί των οδών Αχιλλέως, Κωνσταντά, Αναπαύσεως και Χείρωνος.

Η δωρεά έρχεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις έξι το απόγευμα και πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση πρόταση που κατέθεσε η Εθνική στον Δήμο Βόλου.

Η άρση της απαλλοτρίωσης έγινε και πλέον εκκρεμεί από το δημοτικό συμβούλιο η αποδοχή της δωρεάς του ακινήτου που είναι διαμορφωμένο παρκάκι εδώ και χρόνια και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο εμφανίζεται ως τμήμα του οδικού δικτύου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=