ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά ακινήτου στον Δήμο Βόλου

δωρεά-ακινήτου-στον-δήμο-βόλου-902085

Στη δωρεά προς τον Δήμο Βόλου ενός ακινήτου 937 τ.μ. προχωρά η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, μετά την απελευθέρωση τεσσάρων οικοπέδων της στον Βόλο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για ακίνητα δεσμευμένα επί σειρά πολλών ετών, τα οποία είχαν απαλλοτριωθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές, χωρίς ποτέ να αξιοποιηθούν και να δοθούν αποζημιώσεις.

Η άρση των απαλλοτριώσεων είχε προκαλέσει αντιδράσεις από μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να «απελευθερώσει» τα ακίνητα, τα οποία επιστρέφουν στην Εθνική Τράπεζα.

Σε αντάλλαγμα, η Εθνική, προχωρά στη δωρεά ενός οικοπέδου που είναι διαμορφωμένος κοινόχρηστος χώρος και βρίσκεται κάτω από το συγκρότημα Μουρτζούκου επί των οδών Αχιλλέως, Κωνσταντά, Αναπαύσεως και Χείρωνος.

Η δωρεά έρχεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις έξι το απόγευμα και πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση πρόταση που κατέθεσε η Εθνική στον Δήμο Βόλου.

Η άρση της απαλλοτρίωσης έγινε και πλέον εκκρεμεί από το δημοτικό συμβούλιο η αποδοχή της δωρεάς του ακινήτου που είναι διαμορφωμένο παρκάκι εδώ και χρόνια και στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο εμφανίζεται ως τμήμα του οδικού δικτύου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου