ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα οι εκλογές των δασκάλων

σήμερα-οι-εκλογές-των-δασκάλων-902112

Στις κάλπες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προσέρχονται σήμερα, Τετάρτη, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

Οι εκλογές θα διενεργηθούν με φυσική παρουσία, με χρήση μάσκας και τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για τις ανάγκες των εκλογών θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα τόσο στον Βόλο, όσο και στα νησιά. Συγκεκριμένα, κάλπες θα στηθούν στο σχολικό συγκρότημα των 3ου και 20ού Δημοτικών Σχολείων Βόλου, όπου επίσης θα ψηφίσουν οι εκπαιδευτικοί από όλη τη χερσαία Μαγνησία, ενώ από ένα εκλογικό τμήμα θα λειτουργήσει σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, προκειμένου να μη χρειαστεί ακτοπλοϊκή μετακίνηση των δασκάλων και νηπιαγωγών. Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στο εκλογικό τμήμα του Βόλου θα γίνεται αποκλειστικά από την πλευρά της Κουμουνδούρου με Γαλλίας, από τον χώρο του αμφιθεάτρου για να μη διαταραχθεί η λειτουργία του σχολείου. Οι εκλογές θα γίνουν εκτός σχολικού ωραρίου και συγκεκριμένα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να εκλέξουν τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, που θα αναλάβει καθήκοντα για την επόμενη διετία, αλλά και τους αντιπροσώπους τους στην 91η Γενική Συνέλευση, μέσω της οποίας θα εκλεγεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και τέλος θα ψηφίσουν για τους αντιπροσώπους τους στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Στην κάλπη την ψήφο των εκπαιδευτικών θα διεκδικήσουν πέντε παρατάξεις και συγκεκριμένα οι ΔΑΚΕ, Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις Εκπαιδευτικών, Αξιοπρέπεια – Αλληλεγγύη – Αντίσταση, Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών.

Συνολικά 101 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν «σταυρό» γα την είσοδό τους στο νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα έχει διετή θητεία.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιο, Αποστόλη Μούσιο, πέντε είναι τα ζητήματα αιχμής για τον κλάδο των εκπιαδευτικών και συγκεκριμένα,η οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, το κτιριακό πρόβλημα ιδίως στην προσχολική αγωγή, οι μόνιμοι διορισμοί δασκάλων και νηπιαγωγών, η αύξηση των δαπανών για την παιδεία και η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Μόλις 51 διορισμοί μετά

το… 1978 στη Μαγνησία!

Ο κ. Μούσιος εστίασε κυρίως στο ζήτημα των διορισμών στην περιοχή της Μαγνησίας, δεδομένου ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις και βελτιώσεις) και τα οργανικά κενά στη Μαγνησία υπολογίζονται σε περίπου 75.

Πέρυσι, πρώτη χρονιά μετά το 2008 που έγιναν διορισμοί στην εκπαίδευση, στη Μαγνησία προσλήφθηκαν 51 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 42 για την ειδική αγωγή (36 στην α’ περιοχή και έξι στη β’) και εννέα στη γενική παιδεία (επτά στην α’ περιοχή και δύο στη β’). Ωστόσο στον νομό Μαγνησίας είχαν να γίνουν διορισμοί από το 1978! Ο τελευταίος νεοδιόριστος στη Μαγνησία ήταν εκείνης της χρονιάς σε θέση στην Αλόννησο.

Ο κ. Μούσιος υπογράμμισε ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία προσλήψεων νέων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των οργανικών κενών και αναπληρωτές να προσλαμβάνονται μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου