ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνα σε χρήστη για διαρρήξεις στον Βόλο

καμπάνα-σε-χρήστη-για-διαρρήξεις-στον-902253

Ποινή φυλάκισης δύο ετών χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 46χρονο Βολιώτη, χρήστη ναρκωτικών ουσιών, κατά δήλωσή του, o οποίος τον Νοέμβριο του 2020, εν μέσω καραντίνας, «ρήμαξε» επιχειρήσεις και αυτοκίνητα.

Σε χρονικό διάστημα οκτώ ημερών, σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, άνοιξε μία ταβέρνα, ένα φορτηγό αυτοκίνητο, μία επιχείρηση καθαρισμού αυτοκινήτων και ένα μηχάνημα έργου.

Ο 46χρονος αφαίρεσε συνολικό ποσό 260 ευρώ, ενώ από το μηχάνημα έργου άρπαξε από το συρτάρι και την πιστωτική κάρτα του ιδιοκτήτη, με την οποία προέβη σε αγορές κόστους 129,70 ευρώ και σε είσπραξη ποσού 389,70 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Οταν συνελήφθη στις 25 Νοεμβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, είχε παραδεχτεί τις πράξεις του και είχε επικαλεστεί μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών ουσιών.

«Είμαι 30 χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών και βρίσκομαι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Διέπραξα τις κλοπές για να εξασφαλίσω τη δόση μου και για να συντηρηθώ. Παραιτούμαι κάθε δικαιώματός μου», ήταν χαρακτηριστικά η αφοπλιστική κατάθεση, που είχε δώσει στην Αστυνομία.

Χθες στο δικαστήριο δεν ήταν «παρών». Από τους παθόντες παρουσιάστηκε επαγγελματίας, ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας και ανέφερε ότι τον Νοέμβριο του 2020 η επιχείρησή της ήταν κλειστή λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, πήγαινε καθημερινά στο κατάστημά της για εργασίες και στις 17 Νοεμβρίου διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή και η κλειδαριά παραβιασμένη.

Η μάρτυρας είπε ότι από την ταμειακή μηχανή έκανε φτερά ποσό 60 ευρώ και ζήτησε την ποινική τιμωρία του κατηγορούμενου.

Επισημαίνεται ότι τότε οι επιχειρήσεις λόγω των μέτρων της καραντίνας βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 46χρονο για κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Δεν του έδωσε τη δυνατότητα αναστολής ή η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ετσι ο καταδικασθείς είναι υποχρεωμένος να εκτίσει την ποινή, όταν συλληφθεί από τις αρχές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου