ΤΟΠΙΚΑ

Είδος υπό εξαφάνιση ο υδραυλικός…

είδος-υπό-εξαφάνιση-ο-υδραυλικός-851206

Δύσκολη υπόθεση το να βρεις στις μέρες μας υδραυλικό ή γενικότερα τεχνίτη για τα διάφορα μερεμέτια του σπιτιού σου. Πρόκειται, όπως πιστεύουν πολλοί, για επαγγέλματα προς “εξαφάνιση”, όπου είτε είναι λίγοι όσοι ασχολούνται με αυτά είτε απλά δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών της Μαγνησίας. Τι συμβαίνει άραγε από τα δύο; Ο πρόεδρος πάντως του Συνεταιρισμού Υδραυλικών του νομού, κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, αν και συμφωνεί με την όποια καθυστέρηση των μερεμετιών, διαφωνεί ωστόσο για την έλλειψη υδραυλικών και συναφών επαγγελμάτων όπως ηλεκτρολόγων και ελαιοχρωματιστών.
“Θα συμφωνήσω ότι υπάρχει μια καθυστέρηση στα διάφορα μερεμέτια που ζητούν πολίτες του νομού μας, αν και τα τελευταία χρόνια αυτή η καθυστέρηση έχει μειωθεί αισθητά. Πριν από δέκα χρόνια λόγω της μεγάλης ανοικοδόμησης ήταν πολύ δύσκολο να βρεις υδραυλικό. Σήμερα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 150 περίπου υδραυλικοί του Βόλου που είναι εγγεγραμμένοι στο Συνεταιρισμό, εξυπηρετούν τους δημότες της Νέας Ιωνίας και του Βόλου. “Υπολογίζω ότι σήμερα στο Βόλο υπάρχουν ανεπίσημα 220 υδραυλικοί, οι οποίοι λίγο έως πολύ επαρκούν για τις ανάγκες της πόλης. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η εξυπηρέτηση των πελατών μας, καθώς αρκετοί από εμάς προτιμούμε να έχουμε μεγάλες δουλειές σε οικοδομές και όχι μερεμέτια. Θα ήθελα όμως να συμβουλεύσω τους συναδέλφους μου ότι τα οικονομικά οφέλη από τα μερεμέτια είναι εξίσου ικανοποιητικά, όσο και αν δεν το καταλαβαίνουν αρκετοί. Να φανταστείτε ότι στο Συνεταιρισμό σήμερα από τους 42 συνεταίρους μόνο οι δύο ασχολούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου με μερεμέτια”.
Το πρόβλημα λοιπόν εξεύρεσης υδραυλικού υπάρχει, αν και σύμφωνα με τους επαγγελματίες δεν είναι και τόσο έντονο όσο παλαιότερα. Αυτό που τους ενδιαφέρει όμως τώρα σαν Συνεταιρισμό είναι η δημιουργία του δικού τους κτιρίου στην περιοχή των Μελισσάτικων. Γι΄ αυτό και ζητούν τη στήριξη των τοπικών φορέων. “Το πρόβλημά μας αυτό το διάστημα είναι να αλλάξει η χρήση γης στον περιφερειακό των Μελισσατίκων, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην κατασκευή του δικού μας κτιρίου ως Συνεταιρισμός και να μη συνεχίσουμε να νοικιάζουμε το κτίριο της οδού Κουντουριώτου. Γι΄ αυτό και ζητούμε τη στήριξη ως προς αυτό του νομάρχη και των υπολοίπων τοπικών φορέων” καταλήγει ο κ. Ραχωβίτσας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου