ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές για τον Στάνλεϊ Τζόνσον στο Χόρτο Πηλίου

διακοπές-για-τον-στάνλεϊ-τζόνσον-στο-χ-902700

Για μία ακόμη χρονιά ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, τήρησε την παράδοση που τον θέλει κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, να επισκέπτεται το Χόρτο Πηλίου, για να προετοιμάσει το σπίτι της οικογένειας για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο 81χρονος Βρετανός, πρώην ευρωβουλευτής, πατέρας έξι παιδιών από δύο γάμους, αφίχθη στο Πήλιο το περασμένο Σάββατο.

Μάλιστα, προχθές Κυριακή, εθεάθη να τρώει στη γνωστή ταβέρνα «Η Μάρθα», από τις πλέον δημοφιλείς της περιοχής, που αποτελεί στέκι όχι μόνο για τον πατέρα Τζόνσον, αλλά και για τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Οσοι αναγνώρισαν τον Στάνλεϊ Τζόνσον έσπευσαν να τον καλωσορίσουν και να του ευχηθούν καλή διαμονή. Εδειχνε χαλαρός και ευδιάθετος και απόλαυσε την παραδοσιακή πηλιορείτικη κουζίνα και λευκό κρασί.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι θα παραμείνει στο Πήλιο τουλάχιστον μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Ο πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας όπως είναι γνωστό διατηρεί πολυτελή βίλα στο Χόρτο Πηλίου. Η βίλα «Ειρήνη» είναι χτισμένη πάνω στο βουνό και έχει καταπληκτική θέα στον Παγασητικό. Απέχει μόλις 5 λεπτά από τη θάλασσα, ενώ για να φτάσει κάποιος στην παραλία διασχίζει έναν πανέμορφο ελαιώνα.

Το σπίτι είναι χτισμένο με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και πισίνα.

Μάλιστα, όταν δεν μένει εκεί, ο Στάνλεϊ Τζόνσον ή ο Βρετανός πρωθυπουργός με την οικογένειά του, η βίλα νοικιάζεται κυρίως σε Βρετανούς με γερό κομπόδεμα.

«Κάθε φορά που τελείωναν οι διακοπές των δύο εβδομάδων και επιστρέφαμε στη Βρετανία, δίναμε όρκο ότι μια μέρα θα αγοράζαμε ένα τέτοιο μέρος για εμάς», έγραψε κάποτε ο Στάνλεϊ Τζόνσον, μιλώντας για την επιλογή του να φτιάξει το δικό του εξοχικό στο Πήλιο.

Αρχικά η οικογένεια Τζόνσον μίσθωνε ένα σπίτι στη Μηλίνα στο Πήλιο για τις διακοπές. Λίγα χρόνια αργότερα μέσω ενός φίλου του επίσης Βρετανού, ο Στάνλεϊ πληροφορήθηκε ότι υπάρχει ένα μεγάλο οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στο Χόρτο του Πηλίου, όπου μπορούσε να χτίσει.

Έτσι, το αγόρασε και έχτισε τη βίλα «Ειρήνη» που για την οικογένεια Τζόνσον είναι «δεύτερο σπίτι».

Ο Τζόνσον ονόμασε το σπίτι βίλα «Ειρήνη» – ένα μικρό μέρος στον ήλιο» και μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο ίδιος έχει μετατραπεί σε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσε να φανταστεί με τα παιδιά και τα εγγόνια του να το γεμίζουν με χαρούμενες φωνές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στα τέλη Ιουλίου δεν αποκλείεται να επισκεφτεί τη βίλα «Ειρήνη» για διακοπές και ο Μπόρις Τζόνσον με τη νέα σύζυγο και το νέο μέλος της οικογένειας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου