ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στα μειωμένα τέλη καθαριότητας

οχι-στα-μειωμένα-τέλη-καθαριότητας-312155

Σε τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, είπε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Aκυρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η απόφαση του Δήμου Βόλου για την εφαρμογή μειωμένων τελών καθαριότητας και φωτισμού για τις τρίτεκνες και τις μονογονεϊκές οικογένειες.. Με χθεσινή της απόφαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου αποφάσισε να κάνει προσφυγή για την άρση της παραπάνω απόφασης.

Σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου η προσφυγή γίνεται με το σκεπτικό ότι ανάλογες αποφάσεις με αυτή του Δήμου Βόλου έχουν πάρει και άλλοι ΟΤΑ, οι οποίες εγκρίθηκαν από τις οικείες Περιφέρειες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τις τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες η έκπτωση από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για τις παραπάνω κοινωνικές ομάδες έχει οριστεί στο 30%.

Ακόμη στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου αποφάσισε όπως στις 17 Μαΐου γίνει η επαναληπτική δημοπρασία για την ανακατασκευή του Αρχοντικού Δρόσου στην Πορταριά που προορίζεται για Νηπιαγωγείο, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός που έγινε προ ημερών ήταν ακαρπος. Επίσης στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή έκανε αποδεκτή την εισήγηση της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου για την οικονομική ενίσχυση εννέα ατόμων με το συνολικό ποσό των 2800 ευρώ (σ.σ.: Στον καθένα από τους δικαιούχους αντιστοιχούν ποσά που κυμαίνονται από 200 – 500 ευρώ).

Ακόμη στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου ενέκρινε την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη διακήρυξης του έργου «κατασκευή πρόσθετων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στο ανοικτό Κολυμβητήριο Βόλου» συνολικού ύψους 80.000 ευρώ, ενώ ενέκρινε την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη διακήρυξης των έργων για την προμήθεια ενός ρυμουλκούμενου θρυμματιστή, ενός καινούργιου τρίυνου αρότρου υδραυλικού κουβά, ενός γεωργικού ελκυστήρα, μίας αναρροφητική σκούπας και ενός καινούργιου κυλινδρικού κόσκινου.

Η προμήθεια των παραπάνω μηχανημάτων γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE για την υλοποίηση του προγράμματος κομποστοποίησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου