ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες σε 45χρονο στον Βόλο για βία

χειροπέδες-σε-45χρονο-στον-βόλο-για-βία-902735

Αναστάτωση σε κεντρική συνοικία στον Βόλο προχθές το βράδυ. Βολιώτης ηλικίας περίπου 45 ετών αποπειράθηκε να χτυπήσει τη σύζυγό του, ενώ απειλούσε επανειλημμένα τις κόρες του πως θα τις σκοτώσει. Ο δράστης συνελήφθη, δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο και καταδικάστηκε. Επιπλέον, η Εισαγγελία Βόλου διέταξε να διενεργηθεί κοινωνική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων τέκνων του.

Συγκεκριμένα, η γειτονιά δεν άντεξε να ακούει τις δυνατές φωνές του 45χρονου που χαλούσε τον κόσμο. Απευθύνθηκε στην Αστυνομία και ζήτησε βοήθεια. Η Αστυνομία επενέβη άμεσα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που καλούταν για επεισόδιο στην οικία του 45χρονου.

Πρόσφατα είχε γίνει παρόμοια καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο κινητοποίησε με τη σειρά του την Αστυνομία.

Ο συλληφθείς κρατήθηκε και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του και για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή.

Αργά χθες το μεσημέρι ο 45χρονος δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Η απολογία του δράστη

«Εσφαλα», παραδεχόταν στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος απολογούμενος στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. «Θέλω μία δεύτερη ευκαιρία», επισήμαινε.

Ο 45χρονος είπε ότι επρόκειτο περισσότερο για φραστικό επεισόδιο παρά για άσκηση σωματικής βίας.

«Ναι, πήγα να τη χτυπήσω», είπε ερωτηθείς από τον πρόεδρο για τις πράξεις του σε βάρος της συζύγου του χωρίς να πει τίποτα περισσότερα για τις απειλές σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών του.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και αθώος για τις κατά συρροή απειλές στα παιδιά του.

Η σύζυγός του εξεταζόμενη ως μάρτυρας είπε ότι η μία κόρη τους δεν ήταν μπροστά στο επεισόδιο γιατί είχε πέσει να κοιμηθεί, ενώ η δεύτερη που ήταν παρούσα, πως δεν φοβήθηκε.

«Εχουν γίνει κάποια περιστατικά αλλά όχι τόσο έντονα», σημείωσε μεταξύ άλλων, κληθείσα από το δικαστήριο να περιγράψει τι συνέβη.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών. Μετά τη δίκη άσκησε έφεση.

Κοινωνική έρευνα

Πάντως, η Εισαγγελία Βόλου διέταξε κοινωνική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών. Ο 45χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα. Αν κριθεί ότι το οικογενειακό περιβάλλον είναι ακατάλληλο, η Εισαγγελία Βόλου θα αφαιρέσει την επιμέλεια, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Το ζευγάρι είχε δυνατότητα να ακολουθήσει την οδό της ποινικής διαμεσολάβησης και στο πλαίσιο αυτό ο 45χρονος να παρακολουθείται από ειδικό για τα θέματα διαχείρισης του θυμού του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου