ΤΟΠΙΚΑ

Παρουσιάζεται στο Ξενία το μυθιστόρημα της Νένας Ζήση και του Απόστολου Παντσά

παρουσιάζεται-στο-ξενία-το-μυθιστόρη-903087

Το μυθιστόρημα της Νένας Ζήση και του Απόστολου Παντσά «Τα παιδιά της ομίχλης» παρουσιάζεται σε εκδήλωση, που διοργανώνουν το Μορφωτικό Ιδρυμα της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, οι εκδόσεις Ωκεανός και το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαΐου, στις 20:00, στον κήπο του Ξενία Βόλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντώνης Αντωνίου υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ποιητής και οι συγγραφείς Νένα Ζήση και Απόστολος Παντσάς.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Φρόσω Παύλου γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενωσης Συντακτών, Αργυρώ Μάμαλη – Κοπάνου πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών «Ιωνες», Ουρανία Σταματιάδου πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι» και Μάκης Χριστοφορίδης πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαδοκών Μαγνησίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Με πρώτες ύλες παρμένες από την Ιστορία και τις προφορικές μαρτυρίες στήνεται μια αφηγηματική γέφυρα για να ενώσει μυθοπλαστικά τη μαρτυρική γη της Ιωνίας με τη Νέα Ιωνία του Βόλου μέσα από το προσωπικό δράμα τής Ελένης. Από την αποβάθρα της Σμύρνης το 1922, στην προσφυγιά, στα καπνομάγαζα, στην Κατοχή, στην εξορία στο νησί Τρίκερι, στο μεροκάματο, έως τις 18 Οκτωβρίου 1981. «Παιδιά της ομίχλης» είναι τα παιδιά των προσφύγων, τα παιδιά των διωχθέντων στον εμφύλιο, αλλά και ο κάθε ανώνυμος ηττημένος ενήλικας της κοινωνίας που διαμορφώνουν οι ανισομέρειες και οι εκτροπές της Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου