ΤΟΠΙΚΑ

Ηττα-σοκ για Πύρασο, 2-3 από τον Διγενή  

ηττα-σοκ-για-πύρασο-2-3-από-τον-διγενή-903289

«Πλήρωσε» την τραγική του εικόνα στην άμυνα στα πρώτα 13 λεπτά, όταν και δέχθηκε τρία (!) γκολ ο Πύρασος και για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου των μπαράζ ανόδου και έχασε με 2-3 από τον Διγενή Νεοχωρίου, που τον έφτασε στους επτά βαθμούς.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το παιχνίδι στο “Π. Μαγουλάς” ξεκίνησε με πέντε γρήγορα γκολ, τρία για τους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν δύο φορές, και δύο για τους γηπεδούχους έως το 18ο λεπτό, ενώ στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους και ειδικά στο δεύτερο, που οι γηπεδούχοι έπαιξαν μονότερμα τον αντίπαλό τους, μόνο ο Πύρασος απειλούσε.

Μόλις στο 2’ κι ενώ ο Διγενής μπήκε να πιέσει, έγινε απρόσεκτο γύρισμα προς τον Κεφαλά από τον Μιχόπουλο, με τον Αλεξίου να κλέβει και να κάνει το ψηλοκρεμαστό πλασέ πάνω από τον εξερχόμενο τερματοφύλακα του Πυράσου. Η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς την ανυπεράσπιστη εστία, ο Ρακής έκανε την προσπάθεια να διώξει, αλλά δεν τα κατάφερε, για να γίνει έτσι το 0-1.

Ακολούθησαν ένα καλό σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό από τον Παναγιωτάκη, που πέρασε κοντά από το δεξί δοκάρι άουτ, και ένα άλλο εντός περιοχής στην απέναντι εστία από τον Αραπίτσα σε πάσα του Ροτζέριο, το οποίο είχε την ίδια κατάληξη.

Ο Πύρασος βρήκε την ισοφάριση στο 6’ με τον Ζάχο να σεντράρει από τα δεξιά και τον Αραπίτσα να νικά με κεφαλιά τον Βολιώτη Ράπτη, που ακούμπησε την μπάλα με το αριστερό χέρι, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-1.

Ωστόσο, η χαρά των Αγχιαλιτών δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 7’ δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Ο Αλεξίου βρήκε από τα αριστερά τον Παπαδόπουλο, που με προβολή στην κίνηση από τη γραμμή της μικρής περιοχής σημείωσε το 1-2.

Στο 12’ την κεφαλιά του Αραπίτσα μπλόκαρε ο Ράπτης, ενώ στο 13’ από αδράνεια της άμυνας του Πυράσου σε φάουλ από την αριστερή πλευρά, η μπάλα μετά και από κόντρα στον Ροτζέριο στρώθηκε στον Αλεξίου, που με αριστερό σουτ από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής στο απέναντι παραθυράκι έκανε το 1-3, με τον Διγενή να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ο Πύρασος αντέδρασε και μείωσε σε 2-3 στο 18’ με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Βλάχου μετά τη σέντρα του Παπαδόπουλου από τ’ αριστερά.

Στο 41’ ο Πύρασος έφτασε μία ανάσα από το 3-3 με την προβολή εξ επαφής του Παπαδόπουλου ουσιαστικά σε κενή εστία να φεύγει ελάχιστα άουτ, με τον αριστερό μπακ του Πυράσου να δέχεται την μπάλα στο πίσω δοκάρι μετά τη συρτή σέντρα του Αραπίτσα από τα δεξιά της περιοχής. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 44’ με το δυνατό σουτ του Αγιασιώτη λίγο έξω από την περιοχή να πηγαίνει πάνω στον Ράπτη, που απέκρουσε.

Στο 50’ λίγο πάνω από την εστία του Ράπτη πήγε η κεφαλιά του Βλάχου σε σέντρα του Παπαδόπουλου, ενώ άστοχη ήταν στο 67’ η κεφαλιά του Καραγιώργου, που ήταν μόνος πλάγια δεξιά της μικρής περιοχής.

Ο Ροτζέριο θέλησε να απειλήσει με τον ίδιο τρόπο στο κόρνερ του Αγιασιώτη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια στο 76’, ενώ το αριστερό φαλτσαριστό σουτ του Καραγιώργου λίγο αργότερα από το ημικύκλιο πήρε ύψος και έφυγε εκτός εστίας. Ίδια κατάληξη στο σουτ του ίδιου παίκτη μέσα από την περιοχή μετά την τροφοδότηση του Αγιασιώτη στο 89’, ενώ την κεφαλιά του Ροτζέριο, που ήταν με πλάτη στην εστία, μπλόκαρε ο Ράπτης εύκολα στο 90’.

Στις καθυστερήσεις οι κοντινές κεφαλιές του Οικονόμου, του Παπαδόπουλου και πάλι του Οικονόμου δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τον Ράπτη στην πρώτη περίπτωση να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στη δεύτερη η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια και στην τρίτη λίγο έξω από το δεξί δοκάρι στη μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων στην επανάληψη.

Ετσι, η ήττα δεν αποφεύχθηκε για τον Πύρασο και το ματς της επόμενης Τετάρτης με τον πρωτοπόρο Μακεδονικό Φούφα, που έκανε το 4Χ4, να είναι και το πλέον καθοριστικό.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Κεφαλάς, Δημητριάδης (74’ Οικονόμου), Παπαδόπουλος, Ρακής, Μιχόπουλος, Αγιασιώτης, Κατής (57’ Καραγιώργος), Αραπίτσας, Ζάχος, Ροτζέριο, Βλάχος

ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Ράπτης, Τσιγαρίδας, Ξάνθος, Σταμέκος, Καραμούζης, Φωτίκας, Αυγέρης, Παπαδόπουλος, Παναγιωτάκης, Βαρναβίδης (79’ Τσιακμάκης), Αλεξίου (88’ Τέλλιος)

Αποτελέσματα (4η)

Πύρασος-Διγενής Νεοχ. 2-3

Μακεδονικός Φ.-Πυρσός Γρεβ 6-0

Αστέρας Καρδ.-Α.Ο. Στυλίδας 0-3

Ρεπό: Δωτιέας Αγιάς

Βαθμολογία

  1. Μακεδονικός Φούφα 12
  2. Διγενής Νεοχωρίου 7
  3. Πύρασος 7
  4. Δωτιέας Αγιάς 4
  5. Α.Ο. Στυλίδας 4
  6. Αστέρας Καρδίτσας 0
  7. Πυρσός Γρεβενών 0

Επόμενη (6η)

Τετάρτη 25/5

Πύρασος-Μακεδονικός Φούφα

Δωτιέας Αγιάς-Αστέρας Καρδ.

Πυρσός Γρεβ.-ΑΟ Στυλίδας

Ρεπό: Διγενής Νεοχωρίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου