ΜΠΑΣΚΕΤ

Με «άρωμα» NBA & φέτος μπασκετικό καμπ στον Βόλο

με-άρωμα-nba-φέτος-μπασκετικό-καμπ-στ-903347

Στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 9 Ιουλίου το «Skills Development & Evaluation Camp 2022» για μπασκετμπολίστες ηλικίας 12-20 ετών.

Το καμπ, που διοργανώνει ο Αχιλλέας Δεμέναγας, παλαίμαχος του Εσπέρου και της Δάφνης, σε συνεργασία με την Ολύμπια Λάρισας, γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε αθλητική εγκατάσταση του Δήμου Βόλου, καθώς πέρσι φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό της Πορταριάς και θα έχει και φέτος «άρωμα» ΝΒΑ.

Κι αυτό γιατί μετά την περσινή παρουσία του shooting coach των Miami Heat και του ΝΒΑ, Rob Fodor, φέτος είναι δεδομένο ότι θα δώσει το «παρών» ο προπονητής Μάικ Προκόπιο, που έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ομάδες από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, όπως οι Ντάλας Μάβερικς και οι Μπόστον Σέλτικς. Παράλληλα, το καμπ στηρίζει ο προπονητής του Ολυμπιακού Πειραιώς, Γιώργος Μπαρτζώκας, που έδωσε το «παρών» πέρσι στην Πορταριά και το ίδιο θα κάνει πιθανότατα και φέτος στο ΕΑΚ Βόλου.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν: «Το Skills Development and Evaluation Camp 2022 φέρνει στον Βόλο για 2η χρονιά μία εξαιρετική ομάδα προπονητών, οι οποίοι στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ θα αξιολογήσουν κάθε αθλητή και αθλήτρια μέσα από τη διαδικασία των προπονήσεων ατομικής βελτίωσης, των εργομετρικών τεστ και των εκπαιδευτικών αγώνων 3Χ3 και 5Χ5, δίνοντας συμβουλές και εφόδια για τη βελτίωση της τεχνικής, των φυσικών ικανοτήτων και της τακτικής σκέψης στον αγώνα.

Η παρουσία προπονητή εγνωσμένης αξίας από το Ν.Β.Α. με πολύ μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη του αθλητή σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και το επιτελείο των προπονητών από την Ελλάδα με εξειδίκευση στις αναπτυξιακές ηλικίες εξασφαλίζουν μία μοναδική εμπειρία για αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετέχουν.

Οι Αχιλλέας Δεμέναγας και Γιώργος Παντελάκης φέρνουν τη σφραγίδα του Athens Sports Hall, του πλέον εξειδικευμένου κέντρου τεχνικής και φυσικής βελτίωσης του καλαθοσφαιριστή στην Ελλάδα.

Οι Πάρις Λότφι, Αγγελική Θανασούλη και Κώστας Σιδηρόπουλος είναι προπονητές που κατάγονται από τον Βόλο, γαλουχήθηκαν ως αθλητές σ’ αυτόν και κατάφεραν να βρίσκονται σ’ ένα πολύ υψηλό επίπεδο ως προπονητές στις συγκεκριμένες αναπτυξιακές ηλικίες με επιτυχίες τόσο εντός αλλά και εκτός Βόλου (Λάρισα, Αθήνα).

Ο Νίκος Σαρρής, ιδιοκτήτης του Athletes Performance στη Χαλκίδα με εξειδίκευση στη μέτρηση και αξιολόγηση αθλητών και μεγάλη εμπειρία ως Strength and Conditioning Coach σε σωματεία μπάσκετ και ποδοσφαίρου, θα αξιολογήσει όλους τους αθλητές μέσα από συγκεκριμένες μετρήσεις στη διάρκεια του camp.

Κοντά σ’ αυτό το εξαιρετικό επιτελείο, φιλοξενούμενος του camp θα βρίσκεται ο Μάικ Προκόπιο, ένα όνομα με εξαιρετική φήμη στο NBA.

Ο Mike Procopio ήταν ο Director of Player Development των Ντάλας Μάβερικς για έξι χρόνια (2013-2019) και ο Stragetic Game Management του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ για τέσσερα χρόνια (2009-2021). Συνεργάστηκε με τους Μπόστον Σέλτικς στο τμήμα Scouting για 4 χρόνια ως υπεύθυνος αξιολόγησης αθλητών απ’ όλες τις ηπείρους, υποψηφίων για το NBA Draft, και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην ανίχνευση ταλέντων και την ανάπτυξή τους. Στο πρόγραμμα του HOOP CONSULTANTS, στην ιδιωτική εγκατάσταση ATTACK ATHLETICS στο Σικάγο του Ιλινόις, συνεργάζεται με προπονητές και αθλητές όλων των βαθμίδων από το High School έως το NBA. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εργαστεί και βοηθήσει στην ανάπτυξη μερικών από τους καλύτερους παίκτες που έπαιξαν ποτέ στο NBA, όπως οι Κόμπι Μπράιαντ, Ντιρκ Νοβίτσκι, Ντουέιν Γουέιντ, Τρέισι ΜακΓκρέιντι, Πολ Πιρς, και πολλών άλλων.

Κοντά στο Camp βρίσκεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που στηρίζει την προσπάθεια αυτή και στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η παρουσία και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων του αθλητισμού, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.

Στο camp θα συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες 12-20 ετών και οι θέσεις περιορίζονται στις 60. Οι συμμετέχοντες με διανυκτέρευση θα διαμείνουν στο Portaria Hotel, ενώ ευκαιρία αποτελεί η ένταξη στο ημερήσιο προπονητικό πρόγραμμα για αθλητές και αθλήτριες από τον Βόλο (κόστος συμμετοχής χωρίς διανυκτέρευση).

Δηλώσεις συμμετοχής στο www.demenagasbt.gr».

ΧΟΡΗΓΟI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ του camp είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και το site taxydromos.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου