«Χτίζοντας κοινότητες φιλικές προς την άνοια»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-21, 13:05:32
«Χτίζοντας κοινότητες  φιλικές προς την άνοια»

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας και διατήρησης «Κοινοτήτων Φιλικών προς την Άνοια», οργανώνει εκπαιδευτικές ημερίδες σε ομάδες εργαζομένων (αστυνομικούς, οδηγούς ταξί, υπαλλήλους supermarket, υπαλλήλους front desk σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κ.ά.) με σκοπό την ασφαλή διαχείριση, εξυπηρέτηση και υποστήριξη των ατόμων με άνοια σε δημόσιους χώρους.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των εργαζομένων για θέματα σχετικά με την άνοια, η ψυχοεκπαίδευση των εργαζομένων ώστε να αισθάνονται ικανοί να διαχειριστούν και να εξυπηρετήσουν άτομα με άνοια και μέλη των οικογενειών τους, καθώς επίσης η ενημέρωση των τοπικών αρχών και δημοσίων υπηρεσιών ώστε να ξέρουν πώς να αντεπεξέλθουν σε έκτακτες καταστάσεις.

Επίσης αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση και στη συμμετοχή της κοινωνίας στο σύνολό της στη δημιουργία κοινοτήτων φιλικών προς την άνοια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2421031227 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-13.00, στις αρμόδιες Πόπη Κουφογιάννη και Αφροδίτη Κριτσιμάλη, ψυχολόγους στη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=