ΤΟΠΙΚΑ

Kάλεσμα συνταξιουχικών οργανώσεων για πορεία ειρήνης στον Βόλο

kάλεσμα-συνταξιουχικών-οργανώσεων-γι-903716

Κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία ειρήνης που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις σε Βόλο και Στεφανοβίκειο, αύριο Κυριακή, στις 18:30, έξω από το Στρατόπεδο «Γεωργούλα» στον Βόλο, απευθύνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας.

Με σύνθημα «να μη γίνει η πόλη και η χώρα μας ορμητήριο πολέμου», οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι «στη χώρα μας δε, εκτός από τη μεγάλη αύξηση των τιμών έχουμε μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού και εμείς καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε με μισθούς και συντάξεις πείνας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ψηφίστηκε στη Βουλή πριν λίγες μέρες η πενταετής ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις. Εκτιμούμε πως είναι μία κατάπτυστη επιθετική συμφωνία, η οποία μετατρέπει και την πόλη και την χώρα μας σε ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα η χώρα μας γίνεται στόχος αντιποίνων από την Ρωσία, όπως πολλές φορές έχουν δηλώσει οι εκπρόσωποι της».

Η συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει στο πρώην δημαρχείο της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια «θα ενώσουμε τη φωνή μας με την Επιτροπή Ειρήνης και άλλα σωματεία και φορείς. Θα ακολουθήσει πορεία ώς την παραλία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου