ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για το νεκροταφείο… γατών

προκαταρκτική-για-το-νεκροταφείο-γα-903741

Προκαταρκτική για τη μαζική θανάτωση ζώων, που είχε μετατρέψει στα τέλη του περασμένου Μαρτίου τις Κόττες Τρικερίου σε… νεκροταφείο γατών, διέταξε η Εισαγγελία Βόλου.

Η Εισαγγελία ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, που θα αναλάβει να κάνει προανακρίσεις και να αναζητήσει τους δράστες της αποτρόπαιης πράξης.

Στα τέλη Μαρτίου, ο οικισμός Κόττες Τρικερίου είχε μετατραπεί σε νεκροταφείο… γατών. Καθημερινά κάτοικοι έβρισκαν τέσσερα ή πέντε νεκρά ζώα, σε διάφορα σημεία μέσα στον οικισμό, σε γειτονιές, σε δρόμους.

Τότε ο αντιδήμαρχος Τρικερίου, Βασίλης Μανέτας είχε μιλήσει για απανωτά περιστατικά επί τρεις τουλάχιστον συνεχόμενες ημέρες, που είχαν σοκάρει τους κατοίκους στην περιοχή. Όπως είχε αναφέρει, ο πληθυσμός των γατών τελευταίως είχε αυξηθεί ωστόσο οι κάτοικοι φρόντιζαν τα ζώα και ακόμη και οι ψαράδες τους έδιναν ψάρια επιστρέφοντας με τα καΐκια τους στο λιμανάκι.

Ωστόσο, κάποιος ή κάποιοι φαίνεται να έχουν ενοχληθεί από την παρουσία τους και γέμισαν το μέρος φόλες. Κάτοικοι βρήκαν άψυχα ζώα έξω από τα σπίτια τους, στους δρόμους, παντού.

Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος φρόντισε να καταγγείλει το συμβάν στο αστυνομικό τμήμα Νοτίου Πηλίου και έδωσε κατάθεση δηλώνοντας πεπεισμένος ότι ανθρώπινο χέρι ήταν εκείνο που σκόρπισε τον θάνατο στα άτυχα ζώα με κίνδυνο ακόμη και για δεσποζόμενα ή και μικρά παιδιά.

Ο φάκελος της υπόθεσης πήγε στην Εισαγγελία Βόλου, απ’ όπου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και ανατέθηκε στο Α.Τ. Νοτίου Πηλίου να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την περίπτωση οι διώξεις που ασκούνται για θανάτωση ζώων συντροφιάς είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως δέκα έτη και με χρηματική ποινή έως 500 ημερήσιες μονάδες, το μέγιστο δηλαδή, 50.000 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου