ΤΟΠΙΚΑ

Επεσαν οι υπογραφές για το αρδευτικό έργο

επεσαν-οι-υπογραφές-για-το-αρδευτικό-έ-897957

Εργα ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ, που θα επεκτείνουν το αρδευτικό δίκτυο στον θεσσαλικό κάμπο, καλύπτοντας τις ανάγκες επιπλέον 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου, σηματοδοτεί η υπογραφή της σύμβαση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και του αναδόχου του έργου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάρκεια της επίσκεψής του στη λίμνη Κάρλα.

«Ανακοινώσαμε πρόσθετες σημαντικές παροχές, πρόσθετα κονδύλια για τους κτηνοτρόφους μας. Είμαστε εδώ για να επιβλέψουμε τα μεγάλα έργα τα οποία εκτελεί η Περιφέρεια. Εκταμιεύουμε 16 εκατομμύρια προκειμένου να επεκτείνουμε τα αρδευτικά δίκτυα της Κάρλας για να ποτίζουμε 26.000 στρέμματα ακόμα στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο πρωθυπουργός, για το έργο το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, καθώς εκτός από το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα όπως είπε.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε στην προϊστορία του έργου και στο ότι από τη στιγμή που δόθηκε η αρμοδιότητα στην Περιφέρεια το έργο ολοκληρώθηκε και προέτρεψε τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο και με το έργο του Αχελώου. «Δώστε μας και τον Αχελώο να το τελειώσουμε», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές του γυμνασίου του χωριού και να φωτογραφηθεί μαζί τους, ενώ ξεναγήθηκε επίσης στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού της Λίμνης Κάρλας.

Πριν το Μουσείο της Κάρλας, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου ενημερώθηκε από τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη και τον καθηγητή Γεωπονίας Νίκο Κατσούλα για τις καινοτόμες τεχνικές και τεχνολογίες αειφορικής παραγωγής με τις οποίες γίνεται εφικτή η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.

«Η ελληνική γη μπορεί να προσφέρει πολλά, όμως μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα αν καταφέρουμε να την παντρέψουμε με την τεχνολογία και τη τεχνογνωσία που αναπτύσσεται στα πανεπιστήμιά μας. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε συνολικά την προσπάθειά σας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και εξήρε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιεί.

ΒΑΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου