ΤΟΠΙΚΑ

Εγιναν 13 προσαγωγές

εγιναν-13-προσαγωγές-898016

Στην προσαγωγή στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας 13 συνολικά ατόμων προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου.

Πρόκειται για 11 υγειονομικούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που βρίσκονται σε αναστολή και ήρθαν στον Βόλο για να διαμαρτυρηθούν και επιπλέον δύο μέλη της κίνησης «Ενεργών Πολιτών» οι οποίοι ύψωσαν πανό της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας που ανέγραφε «Ο Βόλος καίγεται SRF, RDF, LNG».

Οι προσαγωγές έγιναν έξω από καφετέρια στην οδό Γκλαβάνη την οποία επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Συλλήψεις δεν έγιναν και οι 13 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι «Ενεργοί Πολίτες» μιλούν για «έλλειψη δημοκρατίας» και «βία».

Όπως διαμαρτύρονται, «πριν η σημερινή κυβέρνηση εκλεγεί και όντας στη θέση του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με πολίτες του Βόλου και είχε υποσχεθεί μία σειρά μέτρων για την προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Σήμερα (σ.σ. χθες) στον Βόλο ο ίδιος άνθρωπος αρνήθηκε να συναντηθεί με τους πολίτες για να συζητήσουν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Βολιώτες και οι Βολιώτισσες από την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, ενώ παράλληλα αστυνομικοί προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δύο μέλη των Ενεργών Πολιτών που άνοιξαν μπροστά του ένα πανό που έγραφε «Ο Βόλος Καίγεται. STOP RDF, SRF, LNG»».

Στην ίδια ανακοίνωση οι «Ενεργοί Πολίτες» καταφέρονται και εναντίον του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος «αφού πήρε το πρωθυπουργικό χρίσμα για τις επόμενες εκλογές, πασχίζει με τις συναντήσεις του με τον υπουργό Εσωτερικών να εξασφαλίσει τα 42 εκατομμύρια του ελληνικού λαού για να δοθούν σε ένα εργοστάσιο SRF στον ΧΥΤΑ, που θα πακετάρει τα σκουπίδια μας και θα τα στέλνει στην ΑΓΕΤ εξυπηρετώντας την τσιμεντοβιομηχανία και όχι τους πολίτες».

Τέλος, καλούν τους Βολιώτες να συμμετέχουν στην σημερινή πορεία διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, από την πλατεία Ελευθερίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου