ΤΟΠΙΚΑ

Απίστευτο σκηνικό στις δικαστικές αίθουσες

απίστευτο-σκηνικό-στις-δικαστικές-αί-900642

Απίστευτο σκηνικό στις δικαστικές αίθουσες προκάλεσε κατηγορούμενος για υπόθεση εξύβρισης και διατάραξης οικιακής ειρήνης. Διέκοπτε συνεχώς τη διαδικασία, απειλούσε, έκανε φραστική επίθεση στην εισαγγελέα έδρας, χειροκροτούσε ειρωνικά και την ίδια ώρα ζητούσε «συγγνώμη», δήλωνε αθώος και ζητούσε από τους δικαστές να τον… νιώσουν! Η πρόεδρος του δικαστηρίου επανειλημμένως του έκανε συστάσεις για τον επαναφέρει στην τάξη, αστυνομικοί τον συγκρατούσαν και προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, ο ίδιος όμως συνέχιζε να αντιδρά. «Με έχετε καταστρέψει. Κάντε ό,τι θέλετε. Ομως υπάρχει Θεός», έλεγε σε κατάσταση εκτός εαυτού.

Ο 46χρονος κατηγορούμενος εξέτισε ποινή φυλάκισης για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Εχει καταδικαστεί για επιθέσεις σε βάρος της πρώην συζύγου του, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα παιδί. Αποφυλακίστηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή με βούλευμα και ένας από τους όρους της αποφυλάκισης ήταν να μην προσεγγίζει, να μη συναναστρέφεται και να μη μιλά με την πρώην σύζυγό του και το οικογενειακό της περιβάλλον.

Χθες, στις έξι το πρωί, ο ίδιος βρέθηκε έξω από το σπίτι του πεθερού του, κατά παράβαση των όρων της αποφυλάκισής του. Σύμφωνα με μήνυση, που υπέβαλε ο πεθερός του, τον άκουσε να φωνάζει έξω από το σπίτι, σηκώνοντας όλη τη γειτονιά στον πόδι.

Οταν ο άντρας βγήκε από το σπίτι να δει τι συμβαίνει, ο 46χρονος του επιτέθηκε φραστικά. Αρχισε να βρίζει τον ίδιο, την πεθερά του και την εν διαστάσει σύζυγό του και να εκτοξεύει απειλές. «Θα σας κάψω ζωντανούς», φέρεται να απειλούσε, ενώ πιάστηκε από τα κάγκελα της αυλής προσπαθώντας να μπει μέσα στο σπίτι.

Λίγο αργότερα έφυγε. Πήγε μάλιστα σε έξαλλη κατάσταση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για να… πει τον πόνο του. Από εκεί δεν έφυγε, γιατί ο πεθερός του κατέθεσε σε βάρος του μήνυση και συνελήφθη επί τόπου, χωρίς να χρειαστεί να τον αναζητήσουν. Στο αυτοκίνητό του μάλιστα βρέθηκε και ένα μπουκάλι νερού με βενζίνη, το οποίο κατασχέθηκε ως στοιχείο για την απειλή που εκτόξευσε εναντίον του πεθερού του, ότι θα τους κάψει ζωντανούς.

Τα έβαζε με την εισαγγελέα

Το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Βόλου. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή, εξύβριση, απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης και παραβίαση όρου αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου προκειμένου να δικαστεί.

Από την πρώτη στιγμή και απευθυνόμενος στο προεδρείο με την έκφραση «ψυχή μου», προσπαθούσε να καταθέσει την εκδοχή του, ενώ τα έβαζε με την εισαγγελέα.

Σε αυστηρό τόνο η πρόεδρος τον επανάφερε στην τάξη, προειδοποιώντας τον ότι αν συνεχίσει θα… πάει από εκεί που ήρθε. Διέταξε μάλιστα να κληθεί και να μεταφερθεί συνοδεία αστυνομίας, αν χρειαστεί, ο πεθερός του, ο οποίος μολονότι υπέβαλε μήνυση δεν βρισκόταν στις δικαστικές αίθουσες.

Το δικαστήριο διέκοψε μέχρι να εμφανιστεί ο πρώην πεθερός του κατηγορούμενου, ο οποίος υποστήριξε ότι επί έναν χρόνο ο 46χρονος προκαλεί επεισόδια. «Μας βρίζει, απειλεί ότι θα μας σκοτώσει, ότι θα μας κάψει», κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο ίδιος τον άκουσε νωρίτερα το πρωί να φωνάζει, ενώ ετοιμαζόταν να πάει για δουλειά. Οπως είπε, η σύζυγος και η κόρη του απουσίαζαν από το σπίτι, ωστόσο από τις φωνές του είχε σηκωθεί όλη η γειτονιά στο πόδι. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος «είναι ικανός για όλα».

«Ξεκινήσατε λάθος τη συζήτηση»…

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο κατηγορούμενος έφθασε στο σημείο να υποδείξει ότι η… ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε από λάθος σημείο. «Ξεκινήσατε λάθος τη συζήτηση…», είπε και επέμενε να αναφερθεί στο τι προηγήθηκε της χθεσινής επίσκεψής του στο σπίτι του πεθερού του. «Θα απαντάτε σε ό,τι σας ρωτώ», τον καλούσε στην τάξη η πρόεδρος και αστυνομικοί που τον συνόδευαν τον συγκρατούσαν και του απηύθυναν συστάσεις.

Εκείνος επέμενε να λέει τα δικά του, υποστηρίζοντας ότι «το παιδί μου είναι στα χέρια παιδεραστή» ζητώντας… δικαιοσύνη, ενώ συνέχιζε να επιτίθεται εναντίον της εισαγγελέως. «Αν συνεχίσετε, θα πάτε για εξύβριση» προειδοποιούσε η πρόεδρος για τις εκφράσεις που εκτόξευε εναντίον της εισαγγελέως έδρας.

«Ψυχή μου, πονάω, έχω τσακίσει μέσα μου. Δεν έχω πειράξει κανέναν. Νιώστε με», έλεγε εκείνος ζητώντας «συγγνώμη» από το προεδρείο, που δεν κράτησε πολύ. Οταν ανακοινώθηκε η απόφαση ενοχής του αντέδρασε: «Ρε είμαι αθώος. Είναι άδικο. Με έχετε καταστρέψει». Αστυνομικοί έκαναν παρέμβαση για να καθίσει στο εδώλιο και να ηρεμήσει. «Κάντε ό,τι θέλετε. Υπάρχει Θεός. Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να είναι τυφλή», συνέχιζε.

«Είστε όλοι εγκληματίες, εκτός από μένα»

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για εξύβριση και διατάραξη οικογενειακής ειρήνης και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους και εννέα μηνών, διατάσσοντας την κράτησή του. Για το αδίκημα της παράβασης των όρων αποφυλάκισης θα εκδοθεί βούλευμα.

«Είστε όλοι εγκληματίες, εκτός από μένα» αντέδρασε εκείνος βγάζοντας τη μάσκα και βάζοντας τσιγάρο στο στόμα για να καπνίσει, πριν του περάσουν χειροπέδες. Διαμαρτυρόμενος έφυγε συνοδεία αστυνομικών από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου για να πάρει τον δρόμο για τη φυλακή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου