ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση από τον ΟΗΕ στον Δημήτρη Κουρέτα

πρόταση-από-τον-οηε-στον-δημήτρη-κουρέ-900741

Επίσημη πρόταση από τον ΟΗΕ δέχθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας να παρουσιάσει τη δουλειά του για τα πρωτεϊνικά μπισκότα από υποπροϊόντα τυροκομείων.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε ο καθηγητής στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τα πρωτεϊνικά μπισκότα που έχουν δημιουργηθεί από την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι προϊόντα αμιγώς πράσινης επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για μια επιστημονική κατάκτηση που δίνει λύση στην απορρύπανση περιοχών όπου λειτουργούν μονάδες επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί ένα δευτερογενές επισιτιστικό προϊόν στο οποίο περιέχονται όλες οι θερμίδες και οι πρωτεΐνες ενός πλήρους γεύματος.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Κουρέτα, με την διατροφή των πρωτεϊνικών μπισκότων επιτυγχάνεται ταυτόχρονα:

-Απορρύπανση περιοχών με τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα

-Τόνωση της «πράσινης επιχειρηματικότητας»

-Ενίσχυση της καινοτομίας και προσθήκη επιπλέον «προστιθέμενης αξίας» στα ελληνικά προϊόντα

-Διάθεση σε πρόσφυγες την περίοδο που διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες και η διατροφή τους δεν είναι η ενδεδειγμένη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου