ΤΟΠΙΚΑ

Το κοιμητήριο Νέας Αγχιάλου έγινε… καταφύγιο αδέσποτων

το-κοιμητήριο-νέας-αγχιάλου-έγινε-κα-891988

Σε… καταφύγιο αδεσπότων έχει μετατραπεί, το κοιμητήριο Νέας Αγχιάλου. Περί τα 20 αδέσποτα βρίσκονται στους χώρους του κοιμητηρίου, όπου κάτοικοι δεν… τολμούν ούτε κερί να ανάψουν στα μνήματα των δικών τους ανθρώπων, όπως καταγγέλλουν.

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ανέκαθεν στο Κοιμητήριο υπήρχαν αδέσποτα. «Πλέον το κακό έχει παραγίνει. Υπάρχουν τουλάχιστον 15- 20 σκυλιά, κάποια εκ των οποίων κουτάβια», διαμαρτυρήθηκαν κάτοικοι της περιοχής στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οπως ανέφεραν, «φιλόζωοι στην περιοχή έχουν οδηγήσει τα αδέσποτα στον συγκεκριμένο χώρο, όπου έχουν τοποθετήσει δοχεία με νερό και τροφή που ανανεώνουν καθημερινά».

Οι ίδιοι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι πολλές φορές τα σκυλιά γίνονται επιθετικά. «Είναι τόσο πολλά και δημιουργούν αγέλες που πλέον δεν τολμούμε ούτε κερί να πάμε να ανάψουμε στα μνήματα των δικών μας ανθρώπων. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν είναι μόνο οι ζημιές που προκαλούνται. Βρίσκουμε πεσμένες γλάστρες, σπασμένες κορνίζες, πατούσες πάνω στα μνήματα όταν βρέχει. Αυτό είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι ότι φοβόμαστε να πάμε στον χώρο», λένε κάτοικοι.

Το πρόβλημα, όπως περιγράφουν είναι χρόνιο. Μάλιστα, για τη μετατροπή του κοιμητηρίου σε… άτυπο καταφύγιο, με ευθύνη φιλόζωων, είχε γίνει στο παρελθόν καταγγελία και είχε υποβληθεί μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. «Τότε είχε γίνει ενημέρωση ότι δεν επιτρέπεται να αφήνονται αδέσποτα μέσα στο κοιμητήριο. Για ένα μήνα, οι φιλόζωοι τα είχαν πάρει από το σημείο. Πλέον το πρόβλημα έχει επιστρέψει», αναφέρουν δημότες, οι οποίοι έχουν γνωστοποιήσει το πρόβλημα και στην τοπική κοινότητα Ν. Αγχιάλου, επικαλούμενοι κατά καιρούς επιθέσεις που έχουν δεχθεί.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα, δείχνει να μην έχει τέλος. Περί τα 2.500 αδέσποτα σκυλιά εκτιμάται ότι ζουν σε δρόμους και αγροτικές περιοχές σε όλη την έκταση του Δήμου Βόλου. Το πρόβλημα παραμένει έντονο και οι επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες συνεχίζονται, παρά τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν δημοτικές υπηρεσίες για την αντιμετώπισή του. Προ μηνός περίπου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος είχε προτείνει αλλαγή της νομοθεσίας και είχε επαναφέρει πρόταση δημιουργίας περιφερειακών πάρκων αδεσπότων, όπου θα τους παρέχεται μόνιμη στέγη, τροφή, νερό και ιατρική φροντίδα, μακριά από τους κινδύνους στους δρόμους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου