ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης θα υποβάλει ο Δήμος Αλοννήσου

πρόταση-στο-ταμείο-ανάκαμψης-θα-υποβά-892483

Αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που αφορά στην πράξη: «Δίκτυο αποχέτευσης στη Χώρα Δήμου Αλοννήσου» θα υποβάλει ο Δήμος Αλοννήσου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλοννήσου αποφάσισε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Πηλίου ΑΕ, με αντικείμενο τον έλεγχο και τη θεώρηση της μελέτης, των σχεδίων και των τευχών δημοπράτησης του έργου, καθώς επίσης και την παραχώρηση τριών μηχανικών για επίβλεψη της πράξης.

Ο Δήμος Αλοννήσου, όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση, δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια.

Το έργο αφορά στην εγκατάσταση δικτύου αποχέτευσης του οικισμού της Χώρας Αλοννήσου. Το μήκος του εσωτερικού δικτύου της Χώρας ανέρχεται σε 3.645 μέτρα και χωρίζεται βάσει των υψομετρικών διακυμάνσεων σε δύο υποδίκτυα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όλοι οι αγωγοί των δικτύων θα είναι από PVC, ενώ θα κατασκευαστούν επίσης δύο αντλιοστάσια.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.320.000,00 €.

Η Οικονομική Επιτροπή συγκλήθηκε σε κατ’ επείγουσα συνεδρίαση μετά την πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στο εν λόγω έργο.

Στο σύστημα «Ατλας» ο Δήμος Αλοννήσου

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ο Δήμος Αλοννήσου να συμμετέχει στο σύστημα κεντρικής υποστήριξης της πρακτικής άσκησης φοιτητών ΑΕΙ «Ατλας».

Το εν λόγω σύστημα υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας, εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Ο Δήμος Αλοννήσου, ως δημόσιος φορέας, θα παρέχει θέσεις πρακτικής άσκησης φοιτητών (χρηματοδοτούμενες από ΕΣΠΑ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων).

Με την εγγραφή του στον «Ατλαντα» θα καταχωρεί τις προς κάλυψη θέσεις πρακτικής άσκησης (βάσει των
δικών του κριτηρίων) και στη συνέχεια θα τις δημοσιεύει. Οι φοιτητές θα ενημερώνονται και θα μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση σε συνεννόηση με το ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Η Οικονομική Επιτροπή όρισε διαχειρίστρια του προγράμματος την Ελένη Μούκα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου