ΤΟΠΙΚΑ

Στην Κάρλα μεθαύριο ο πρωθυπουργός

στην-κάρλα-μεθαύριο-ο-πρωθυπουργός-892571

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ αναμένεται να κλειδώσει το πρόγραμμα των επισκέψεων και επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έρχεται στον Βόλο μεθαύριο Παρασκευή.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τις δύο εμβληματικές επενδύσεις, που θα επισκεφτεί στον Αλμυρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη στον ταμιευτήρα της Κάρλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός από την Κάρλα θα ανακοινώσει την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, που αφορά στην επέκταση κατά 26 χιλιόμετρα των αρδευτικών δικτύων. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 16 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο εκχωρήθηκε και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο εξυπηρετεί τις αρδευτικές ανάγκες σε επιπλέον 26.000 στρέμματα καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου και περιλαμβάνει επίσης έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων και έργα αγροτικής οδοποιίας σε συνολικό μήκος άνω των 76 χιλιομέτρων.

Εγκαίνια της πράσινης μονάδας στον Πλάτανο

Πρώτος σταθμός της περιοδείας Μητσοτάκη θα είναι η πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα ολοκληρωμένης κυκλικής οικονομίας του Ανδρέα Τσαγγάρη στον Πλάτανο Αλμυρού. Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τη νέα επένδυση, που υλοποιήθηκε στη μονάδα.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επισκεφτεί και τη SOVEL, όπου ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ σχεδιάζει μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία πλωτών ανεμογεννητριών, όπως έγραψε αποκλειστικά ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τον περασμένο Απρίλιο.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός, μετά το πέρας της περιοδείας του σε Αλμυρό και Κάρλα, θα μεταβεί στον Βόλο και θα κάνει βόλτα στην εμπορική αγορά.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταβεί στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, όπου μεθαύριο θα διοργανωθεί ημερίδα με θέμα «Λειτουργία των Δήμων σε περιόδους κρίσης. Νομικές και διοικητικές προκλήσεις» από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Στην ημερίδα θα βρίσκεται το σύνολο των δημάρχων και θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον πρωθυπουργό να συναντηθεί με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, έλεγαν κομματικά στελέχη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, παραπέμποντας για το οριστικό πρόγραμμα σήμερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου