«Κανένα χειρουργείο εκτός ΕΣΥ»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-18, 10:05:24
Η λύση για την αποσυμφόρηση δεν είναι η μεταφορά των χειρουργείων σε ιδιωτικά νοσοκομεία, αλλά η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
«Κανένα χειρουργείο εκτός ΕΣΥ»

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου είναι κατηγορηματικά αρνητικοί να χειρουργούν εκτός ΕΣΥ, σε ιδιωτικές δομές, όπως δίνει το δικαίωμα υπουργική απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα και με μορφή εγκυκλίου απεστάλη από την 5η ΥΠΕ στο Αχιλλοπούλειο, όπως και στα άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η 5η ΥΠΕ με την εγκύκλιο ζητούσε όσοι γιατροί επιθυμούν να το δηλώσουν, ώστε να ενταχθούν στο μητρώο που έχει ανοίξει.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαυτούρα, πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, από το Αχιλλοπούλειο δεν αποδέχτηκε γιατρός να συμμετάσχει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο ισχύει και για το υγειονομικό προσωπικό των περισσοτέρων νομαρχιακών νοσοκομείων της Θεσσαλίας. Αντίθετα, καταρτίζεται ήδη λίστα γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Το έγγραφο της 5ης ΥΠΕ στο Αχιλλοπούλειο για μεταφορά χειρουργικών επεμβάσεων από το Νοσοκομείο σε ιδιωτικές κλινικές προκάλεσε γκρίνια.

«Η λύση για την αποσυμφόρηση δεν είναι η μεταφορά των χειρουργείων σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να μην υπάρχουν λίστες αναμονής. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος ανοίγει «κερκόπορτα» για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χαυτούρας.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κατήγγειλε ότι ουσιαστικά «η κυβέρνηση μεθοδευμένα υποβαθμίζει τις δημόσιες δομές υγείας μέχρι την οριστική διάλυσή τους» και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να «εμπορευματοποιούνται οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες».

Σημειώνεται πως το υπουργείο Υγείας για την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης επικαλείται τις λίστες αναμονής και τη δυνατότητα αύξησης των ιδίων εσόδων από τα νοσοκομεία, μέσα από την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα.

Στον αντίποδα, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, μέλος της οποίας είναι η τοπική Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας αναφέρει ότι η πραγματικότητα είναι άλλη και ότι όλα γίνονται για να ενισχυθούν οι ιδιωτικοί πάροχοι υγείας.

«Αν η κυβέρνηση έψαχνε πραγματικές λύσεις στις τεράστιες αναμονές, θα έδινε κίνητρα για προσλήψεις μόνιμων αναισθησιολόγων, θα στελέχωνε τα χειρουργεία, θα αναβάθμιζε την υλικοτεχνική τους υποδομή, δεν θα απαγόρευε με δικές της αποφάσεις την πλήρη λειτουργία τους μέσα στην πανδημία», κατέληξε ο κ. Χαυτούρας.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=