ΤΟΠΙΚΑ

Απασχόληση μακροχρόνια ανέργων στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο

απασχόληση-μακροχρόνια-ανέργων-στο-α-892588

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους αξιοποιεί το Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να παρέχει απασχόληση σε άτομα ηλικίας από 55 έως 67 χρόνων τα οποία βρίσκονται στην ανεργία.

Με αυτόν τον τρόπο αφενός το Αχιλλοπούλειο καλύπτει διάφορα κενά, αφετέρου δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης σε ανθρώπους που βρίσκονται πολλά χρόνια στα μητρώα του ΟΑΕΔ, αναζητώντας δουλειά. Πρόκειται για άτομα τα οποία δεν έχουν εξειδίκευση, ως εκ τούτου μπορούν να απασχοληθούν μόνο σε θέσεις οι οποίες δεν χρειάζονται ειδικά προσόντα.

Αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο Βόλου απασχολούνται συνολικά 29 άτομα μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά στην πρόσληψη ανέργων, ηλικίας από 55 έως 67 χρόνων.

Πρόκειται για πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα, ώστε μακροχρόνιοι άνεργοι να ενταχθούν ξανά στην εργασία και παράλληλα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ένσημα που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

«Το Νοσοκομείο έχει υποχρέωση να επιτελεί και κοινωνικό έργο. Από τη στιγμή που υπάρχουν προγράμματα που «τρέχουν» και αφορούν στην απασχόληση μακροχρόνια ανέργων που χρειάζονται μία δεύτερη ευκαιρία απασχόλησης, για να έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, κρίναμε ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνει ο ΟΑΕΔ», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννης Ντόκος.

Οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί απασχολούνται στα πλυντήρια, στις αποθήκες, αλλά και στον διοικητικό κλάδο, ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο.

«Δουλεύουν αγόγγυστα, αγαπούν αυτό που κάνουν και είναι διπλή ικανοποίηση για εμάς, ότι μπορούμε και παρέχουμε δουλειά σε ανθρώπους που είναι πριν τη σύνταξη και επιπροσθέτως καλύπτουμε κενά που υπάρχουν σε νευραλγικούς τομείς του Νοσοκομείου», σχολίασε επίσης ο διοικητής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου