ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητικές κάλπες σήμερα μετά από τρία χρόνια και στο Π.Θ.

φοιτητικές-κάλπες-σήμερα-μετά-από-τρί-892607

Κάλπες μετά από τρία ολόκληρα χρόνια στήνονται σήμερα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη διενέργεια των φοιτητικών εκλογών. Οι τελευταίες εκλογές στο ίδρυμα είχαν γίνει στις 10 Απριλίου του 2019, οπότε και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη κι έκτοτε η διαδικασία αναβαλλόταν διαρκώς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σήμερα, οι φοιτητές θα μπορέσουν να ψηφίσουν ξανά για την ανάδειξη των μελών των διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων. Κάλπες θα στηθούν σε τέσσερα κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο και συγκεκριμένα στον θόλο, στο Πολυτεχνείο, στη Γεωπονική και στο Οικονομικό. Η διαδικασία αναμένεται να αρχίσει στις 7 το πρωί και να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, με εξαίρεση ορισμένα τμήματα που έχουν ορίσει την εκλογική διαδικασία από τις 8π.μ. έως τις 8μ.μ.

Σίγουρη θεωρείται η κάθοδος με ψηφοδέλτια της ΔΑΠ ΝΔΦΚ αλλά και της Πανσπουδαστικής και της ΕΑΑΚ. Επίσης ενδιαφέρον καθόδου στις εκλογές έχουν εκδηλώσει ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Με κεντρικό σύνθημα «Επιστρέφουμε», η ΔΑΠ ΝΔΦΚ φιλοδοξεί να διατηρήσει την πρωτιά της στις εκλογές ωστόσο η Πανσπουδαστική μιλά για αγανάκτηση των φοιτητών για τις πολιτικές της Κυβέρνησης «που κράτησαν κλειστά τα πανεπιστήμια» και υποστηρίζει ότι η δυσαρέσκεια αυτή θα εκφραστεί και στην κάλπη.

Τις τελευταίες ημέρες, ιδίως στον θόλο, έχει στηθεί προεκλογικό σκηνικό, με αφίσες και τραπεζάκια, ωστόσο ζητούμενο παραμένει όπως και τα προηγούμενα χρόνια η συμμετοχή των φοιτητών.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές το 2018 είχε σημειώσει ιστορικό αρνητικό ρεκόρ με μόλις 827 φοιτητές να προσέρχονται στις κάλπες, αριθμός που αυξήθηκε στους 1.000 φοιτητές στις τελευταίες εκλογές του 2019.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου