ΤΟΠΙΚΑ

«Επεσαν πάνω στο αυτοκίνητό μου»

επεσαν-πάνω-στο-αυτοκίνητό-μου-893008

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το παιχνίδι θανάτου, με νέους να πέφτουν στη μέση του δρόμου, όταν περνούν αυτοκίνητα και να δοκιμάζουν την τύχη τους για πλάκα. Εκτός από τα περιστατικά, που καταγράφηκαν στον Βόλο τις τελευταίες εβδομάδες, έρχονται νέες μαρτυρίες για το επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο γνωρίζει άνθηση και στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στη Σύρο.

Ο πρόεδρος του ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας στο MEGA λέει ότι το challenge αυτό υπάρχει εδώ και δύο χρόνια περίπου σε όλον τον κόσμο, είναι διεθνές φαινόμενο και αναρτάται στο TikTok. Επισημαίνεται ότι στον Βόλο υπήρξαν τουλάχιστον τρεις αναφορές με παρόμοιο περιεχόμενο, ενώ την περασμένη Παρασκευή η ΟΕΠΤΑ προχώρησε σε συλλήψεις στην περιφερειακή οδό, όταν βγήκε για έλεγχο και περιπολικό της έπεσε σε τρεις έφηβους που έπαιζαν το εν λόγω παιχνίδι στο ρεύμα προς Αγριά. Οι ανήλικοι συνελήφθησαν. Οι γονείς τους θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο τον Ιούνιο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ο Βασίλης Καλλίας, κάτοικος Βόλου, περιέγραψε στο Live News τη δική του εμπειρία.

«Την προηγούμενη Δευτέρα σε κεντρικό δρόμο του Βόλου – ευτυχώς δεν ήταν ώρα αιχμής – πλησιάζω σε μία διασταύρωση. Συγκεκριμένα, είδα από μακριά δύο παιδιά που ακροβατούσαν στην άκρη του πεζοδρομίου και αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά. Με κοιτούσαν ζαβολιάρικα και με έπιασε καχυποψία. Βλέποντας τα βλέμματα των παιδιών αμέσως επιβράδυνα το μηχανάκι μου. Το μάτι μου πήγε στον καθρέφτη να δω τι με ακολουθεί. Πλησιάζω αρκετά τα παιδιά και ευτυχώς που δεν χαλάρωσα, γιατί ήταν τόσο κοντινή η απόσταση. Και όμως, σε αυτή την τόσο κοντινή απόσταση τα παιδιά πετάχτηκαν μπροστά μου», δήλωσε στο MEGA.

Challenge θανάτου

Οπως δήλωσε ο ίδιος, τα παιδιά ήταν δύο, τα οποία τράπηκαν αμέσως σε φυγή, ενώ ένα τρίτο παιδί ήταν στο πεζοδρόμιο με το κινητό στο χέρι έτοιμο να καταγράψει το challenge.

«Το challenge αυτό υπάρχει εδώ και δύο χρόνια περίπου σε όλο τον κόσμο, είναι διεθνές φαινόμενο», δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI. Όπως τόνισε, τα βίντεο που απεικονίζουν το challenge του θανάτου αναρτώνται στο TikTok, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν φταίνε οι πλατφόρμες αυτές, αλλά οι χρήστες τους.

«Δεν είναι παιχνίδι. Ο κάθε γονιός θα πρέπει να μιλάει στα παιδιά του, να ξέρουμε τι είναι παιχνίδι και τι είναι ρώσικη ρουλέτα», δήλωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου