ΤΟΠΙΚΑ

Ο σεισμός στα Παλιά έφερε πυρκαγιά!

ο-σεισμός-στα-παλιά-έφερε-πυρκαγιά-313122

Το σενάριο άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του Ψυχαγωγικού Κέντρου «Παλαιά» – VILLAGE CINEMAS, που ήταν αποτέλεσμα ισχυρού σεισμού. Όχι, δεν πρόκειται για αληθινό περιστατικό αλλά για το σενάριο της άσκησης που θα πραγματοποιήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 10.30 το πρωί.

Σκοπός της άσκησης είναι η εξακρίβωση των δυσχερειών επέμβασης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς σε υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων, καθώς και σε αίθουσα προβολής ταινιών.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης στις 10.30 περίπου το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιείται για πυρκαγιά, συνεπεία ισχυρού σεισμού, στο Υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων, καθώς και σε αίθουσα προβολής ταινιών (VILLAGE CINEMAS) στο Ψυχαγωγικό Κέντρο «Παλαιά».

Το σενάριο αναφέρει ότι η φωτιά στο υπόγειο προήλθε από αστοχία υλικού της ηλεκτρικής εγκατάστασης, συνεπεία του σεισμού. Η φωτιά επεκτάθηκε σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καίγεται ολοσχερώς και να υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε διπλανά οχήματα. Αποτέλεσμα είναι να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί προς την έξοδο του υπόγειου πάρκινγκ.

Παράλληλα φωτιά έχει εκδηλωθεί σε αίθουσα προβολής ταινιών και υπάρχει υπόνοια για εγκλωβισμένα άτομα. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου αναχωρεί αμέσως για τον τόπο του συμβάντος τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες με επικεφαλής το Διοικητή του Σταθμού.

Με την άφιξη της πυροσβεστικής δύναμης στο χώρο της επιχείρησης, το όχημα της 1ης Εξόδου κάνει εγκατάσταση χαμηλής με πρωτεϊνικό αφρό, από την οδό Φερών και προσπαθεί να πλησιάσει στη φωτιά που μαίνεται στο υπόγειο. Η ρίψη νερού γίνεται και με την χρήση των Πυροσβεστικών Φωλιών του μόνιμου Υδροδοτικού της εγκατάστασης. Ταυτόχρονα, έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα αυτόματου καταιονισμού ύδατος springlers που υπάρχει στην εγκατάσταση.

Το όχημα της δεύτερης εξόδου σταθμεύει στην οδό Γιαννιτσών και αναπτύσσει εγκαταστάσεις χαμηλής στο εξωτερικό κλιμακοστάσιο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που υπάρχει στην αίθουσα προβολής. Παράλληλα γίνεται και η αναγνώριση για τη διάσωση εγκλωβισμένων ατόμων που δεν κατάφεραν να διαφύγουν από την αίθουσα μετά το σεισμό.

Το σενάριο αναφέρει ότι εντοπίζεται στον Α΄ όροφο εγκλωβισμένο άτομο, όπου με την ανάπτυξη κλιμακοφόρου οχήματος, επί της οδού Γιαννιτσών και την βοήθεια των πυροσβεστών, μεταφέρεται στο ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Η Ομάδα πυρασφαλείας της εγκατάστασης σε όλο το διάστημα συμβάλλει στις ενέργειες των πυροσβεστών. Η πυρκαγιά, με τον συνδυασμό όλων των παραπάνω ενεργειών, σβήνει και οι καπνοί περιορίζονται, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το έργο της αποκάθαρσης και του αερισμού του χώρου.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν οι Δυνάμεις της Δ.Π.Υ.Ν. Μαγνησίας, η ομάδα πυροπροστασίας της επιχείρησης, η Ελληνική Αστυνομία, και το Ε.Κ.Α.Β. Από πλευράς Π.Υ. Βόλου, θα συμμετάσχουν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου