Η κατανομή των σχολείων στα εξεταστικά κέντρα στον νομό Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-14, 13:05:18
Η κατανομή των σχολείων στα εξεταστικά κέντρα στον νομό Μαγνησίας

Στην κατανομή των υποψηφίων από κάθε λύκειο στα 26 εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν για τις πανελλαδικές στον νομό Μαγνησίας προχώρησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Φέτος, στη Μαγνησία θα λειτουργήσει ένα επιπλέον εξεταστικό κέντρο, στον Αλμυρό, για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων της περιοχής που προέρχονται από μακρινά χωριά.

Σύμφωνα με την κατανομή στην οποία προχώρησε η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, στο 1ο ΓΕΛ Βόλου θα δώσουν πανελλαδικές οι μαθητές του, στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Βόλου θα εξεταστούν οι μαθητές του σχολείου αλλά και του Εσπερινού ΓΕΛ Βόλου. Στα 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Βόλου, στο Μουσικό και στο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα δώσουν οι υποψήφιοι των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, ενώ στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Προμηθέας. Μόνο τους μαθητές τους θα φιλοξενήσουν ως εξεταστικά κέντρα τα ΓΕΛ Αγριάς, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου και Αλοννήσου. Το ΓΕΛ Αργαλαστής θα υποδεχθεί τους μαθητές του και τους υποψηφίους των λυκειακών τάξεων Τρικερίου, το ΓΕΛ Βελεστίνου τους μαθητές του και τους υποψηφίους του ΓΕΛ Καναλίων και στο ΓΕΛ Σκοπέλου θα εξεταστούν επίσης οι υποψήφιοι των λυκειακών τάξεων Γλώσσας Σκοπέλου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν τέσσερα εξεταστικά κέντρα, το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που θα υποδεχθεί εκτός από τους μαθητές τους και τους υποψηφίους των 2ου ΕΠΑΛ Βόλου, 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ΕΠΑΛ Αγριάς και Σκοπέλου και τους υποψηφίους του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου. Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας θα δώσουν εξετάσεις και οι υποψήφιοι από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το ΕΠΑΛ Σκιάθου, στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου θα δώσουν πανελλαδικές και οι υποψήφιοι του ΕΠΑΛ Βελεστίνου και το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ως εξεταστικό για τους δικούς του μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις θα λάβουν μέρος συνολικά 1.757 υποψήφιοι από τη Μαγνησία. Από το σύνολο των υποψηφίων οι 1.319 προέρχονται από τα γενικά λύκεια, εκ των οποίων οι 1.113 τελειόφοιτοι και οι 206 απόφοιτοι. Επιπλέον 438 θα είναι οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων, εκ των οποίων οι 347 τελειόφοιτοι και οι 91 απόφοιτοι.

Η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων θα ανοίξει την Πέμπτη 2 Ιουνίου με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα των νέων ελληνικών.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τις πανελλαδικές την Παρασκευή 3 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας γενικής παιδείας.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές θα συμμετέχουν στις εξετάσεις με υποχρεωτική χρήση μάσκας, δεν απαιτείται όμως η διενέργεια self test.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=