Με το Express Skiathos ταξίδεψαν στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-14, 12:45:37
Από την επίσκεψη των μαθητών στη Σκιάθο
Με το Express Skiathos ταξίδεψαν στη Σκιάθο

Από τον Βόλο στη Σκιάθο και αντίστροφα ταξίδεψαν με το Express Skiathos, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης, μαθητές της γ’ τάξης των ειδικοτήτων πλοιάρχων και μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Ναυτιλιακού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Το ταξίδι ήταν μια ευγενή χορηγία της ναυτιλιακής εταιρείας Attica Group προς τους μαθητές.

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι καθηγητές του Ναυτιλιακού Τομέα Ελευθέριος Καλτσογιάννης, διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Σκοτίδης, Νικόλαος Λεφάκης, Γιαννούλα Φίλων και Δημήτριος Παρίσης.

Οι μαθητές και οι καθηγητές απόλαυσαν την άψογη φιλοξενία των αξιωματικών του πλοίου.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα σωστικά και πυροσβεστικά μέσα του πλοίου, τους φανούς ναυσιπλοΐας, αλλά και να κάνουν εφαρμογές αποφυγής συγκρούσεων (ΔΚΑΣ), να αποκτήσουν γενικά εμπειρίες για τη θέση στην οποία εκπαιδεύονται ως μελλοντικοί πλοίαρχοι και μηχανικοί, αλλά και για τον τρόπο ζωής και τις συνθήκες του επαγγέλματος.

Μετά την αποβίβασή τους στη Σκιάθο επισκέφθηκαν το Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, που ιδρύθηκε το 2015 και στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι του Δήμου Σκιάθου. Τα εκθέματα αφηγούνται τη μακρόχρονη ναυπηγική παράδοση των σκιαθίτικων ταρσανάδων, που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της σκιαθίτικης ιστιοφόρου ναυτιλίας μέχρι τον 19ο αιώνα, όπως και τη μετεξέλιξή της στην ωκεανοπόρο ναυτιλία. Την ξενάγηση στο Μουσείο έκανε ο Ιωάννης Παρίσης, πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού και πρόεδρος του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου.

Ανηφορίζοντας την οδό Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη επισκέφθηκαν το σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπου την ξενάγηση έκανε η Σταυρούλα Μίγκα.

«Στόχος των καθηγητών είναι με την εναλλασσόμενη εκπαίδευση μεταξύ πλοίου και σχολείου, οι μαθητές να αξιοποιούν και να αφομοιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν από τη διδασκαλία και τις εργαστηριακές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντελεστές, που συνέβαλαν στη διδακτική επίσκεψη των μαθητών μας στη Σκιάθο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το σχολείο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=