Ογδόντα τρία ζευγάρια σε φτωχά παιδιά

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-14, 12:35:58
Παιδιά δοκίμασαν τα καινούργια αναπαυτικά τους παπούτσια πριν τα παραλάβουν
Ογδόντα τρία ζευγάρια σε φτωχά παιδιά

Συνολικά 83 ζευγάρια παπούτσια σε παιδιά οικογενειών, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, δόθηκαν προχθές μέσω της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βόλου και της Ενωσης «Μαζί για το παιδί». Συνολικά 67 οικογένειες που είναι ωφελούμενοι των δομών Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου, παρέλαβαν για τα παιδιά τους από ένα ζευγάρι παπούτσια TOMS, τα οποία προηγουμένως δοκίμασαν τα ίδια.

Η παράδοση έγινε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Αποστόλη Ζαρκάδα Βεργή, πρόκειται για μία εκστρατεία της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» με την οποία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο είχε συνεργαστεί και το 2019, προσφέροντας είδη υγιεινής σε κορίτσια ωφελούμενων οικογενειών, ηλικίας από 12 ετών και πάνω.

Το 2020, επρόκειτο να γίνει η εκστρατεία για τη δωρεά παπουτσιών, ωστόσο αναβλήθηκε καθώς ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού. Η δράση έγινε φέτος. Ηδη από τον Μάρτιο, μέσω των δομών του Δήμου Βόλου, ενημερώθηκαν οι οικογένειες με ανήλικα παιδιά για τη δράση, τους στάλθηκε υπόδειγμα για τα παπούτσια προκειμένου να δηλώσουν νούμερο και προχθές έγινε η διανομή.

Παιδιά ηλικίας από ενός έως 18 ετών δοκίμαζαν τα παπούτσια τους πριν τα παραλάβουν. Η διανομή έγινε μεσημεριανές ώρες στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου και πρόκειται για μία δράση που έδωσε ανάσα σε νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα.

Πρόκειται για παπούτσια TOMS, καλοκαιρινά σε χακί χρώμα, τα οποία είναι ιδιαίτερα αναπαυτικά και αναμένεται να φανούν χρήσιμα στα παιδιά αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Βόλου, «ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Βόλου Ζαρκάδας - Βεργής Απόστολος και τα στελέχη των Δομών ευχαριστούν θερμά την Ενωση «Μαζί για το παιδί» και την Εταιρεία ΤΟΜS για την συνεχή υποστήριξη των ωφελούμενων οικογενειών με διάφορες δράσεις συμπαράστασης και στήριξης σε δύσκολες περιόδους αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=