ΤΟΠΙΚΑ

Να ακυρωθεί η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

να-ακυρωθεί-η-αμυντική-συμφωνία-ελλάδ-894014

Η επιτροπή αγώνα νομού Μαγνησίας ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις καλεί τα σωματεία και τους φορείς της πόλης σε ανοιχτή σύσκεψη, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαΐου, στο Μεταξουργείο στην Νέα Ιωνία, στις 7:00 το απόγευμα, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία για τη διοργάνωση πορείας ειρήνης το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Η επιτροπή ζητεί να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό και να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο αυτό και κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αμυντικής συμφωνίας, προχθές το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους τονίζοντας ότι αυτή η συμφωνία «μετατρέπει όλη τη χώρα μας σε ένα ορμητήριο πολεμικής εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, αλλά ταυτόχρονα και σε πιθανό στόχο αντιποίνων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού που κλιμακώνεται ανάμεσα στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο και τη Ρωσία».

Ζήτησαν επίσης να μη συμπεριληφθούν το Στρατόπεδο «Γεωργούλα» και η 1η ΤΑΞΑΣ Στεφανοβικείου στις υποδομές που θα χρησιμοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις και κάλεσαν τους πολίτες της Μαγνησίας να εναντιωθούν.

«Η Συμφωνία με τις ΗΠΑ υπηρετεί τελικά τον στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του ελληνικού κεφαλαίου και για χάρη των δικών του συμφερόντων οι ελληνικές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν ρόλο “πρωτοπαλίκαρου” στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους», όπως επισημάνθηκε.

Τέλος, σημειώνεται πως στο πλαίσιο της ενημέρωσης μέλη του δημοκρατικού συλλόγου γυναικών Ν. Μαγνησίας βρέθηκαν χθες και προχθές έξω από εργοστάσια αλλά και έξω από το στρατόπεδο «Γεωργούλα», στη Νέα Ιωνία, μοιράζοντας ανακοινώσεις για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους αλλά και τους στρατευμένους για την ελληνοαμερικάνικη συμφωνία, καλώντας τους να αντιδράσουν ώστε «ο Βόλος, η Μαγνησία και η χώρα μας να μη γίνουν βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου