ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη σε εμβληματικές επενδύσεις

επίσκεψη-σε-εμβληματικές-επενδύσεις-894047

Καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα επιδιώκει να προσδώσει η κυβέρνηση στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο, την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαΐου.

Οπως έγραψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο πρωθυπουργός, μετά την επιστροφή του από το ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζό Μπάιντεν, θα επισκεφτεί τη Μαγνησία και θα έχει επαφές με παραγωγικούς φορείς, ενώ επίσης θα επισκεφτεί εμβληματικές επενδύσεις στον νομό, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματικότητα και θέτει σε προτεραιότητα την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Ηδη στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις προετοιμασίες για να οριστικοποιηθεί το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης, το οποίο εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί επίσημα την ερχόμενη Τρίτη.

Οι πληροφορίες προς στιγμή αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων θα επισκεφτεί και θα εγκαινιάσει τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας τυροκομικών «Κτηνοτροφική Μαγνησίας – Greek Family Farm» με έδρα τον Πλάτανο Αλμυρού.

Πρόκειται για μία «πράσινη» εμβληματική επένδυση ύψους 12,5 εκ. ευρώ που φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Τσαγκάρη, που είναι διευθύνων σύμβουλος της Greek Family Farm και αφορά στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου παραγωγής, καθώς και του συσκευαστηρίου, το οποίο έχει συνολική έκταση 6.700 τ.μ.

Περιλαμβάνει την παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών ισχύος 1 MW (net metering) αλλά και παραγωγή η βιοαερίου από τα απόβλητα της παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, εξασφαλίζοντας συνολικά την ενεργειακή αυτονομία της εταιρείας. Η Κτηνοτροφική Μαγνησίας διατηρεί πλήρως καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής φέτας, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικής και συμβατικής φέτας ΠΟΠ καθώς και προϊόντων όπως το πρόβειο και το κατσικίσιο τυρί αλλά και τα τυριά τυρογάλακτος. Εξάγει το 95% της παραγωγής της σε χώρες όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ρουμανία, η Ιταλία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Χονκ Κονγκ, η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι το εργοστάσιο της SOVEL, του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που επίσης ετοιμάζει μία μεγάλη επένδυση πλωτών ανεμογεννητριών, που θα εξάγονται διεθνώς, από τον εμβληματικό Ομιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ, όπως αποκάλυψε με αποκλειστικό του δημοσίευμα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στις 17 Απριλίου.

Η Sovel του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα γίνει η πρώτη ελληνική βιομηχανία, που θα παράγει εξοπλισμό για πλωτές ανεμογεννήτριες στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα αξιοποιώντας το θετικό μομέντουμ που διαπιστώνεται παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας από την ανάπτυξη της τεχνολογίας των υπεράκτιων αιολικών.

Τέλος, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να παρευρεθεί στην ημερίδα με θέμα «Λειτουργία των Δήμων σε περιόδους κρίσης. Νομικές και διοικητικές προκλήσεις» που διοργανώνεται την ίδια μέρα, στο Αρχοντικό Τζωρτζέικο, στον Αγιο Γεώργιος Νηλείας, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, όπου θα μιλήσουν διακεκριμένοι νομικοί, αιρετοί και καθηγητές πανεπιστημίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου