ΤΟΠΙΚΑ

Oι «διάσημοι» της διεθνούς ανυποληψίας

oι-διάσημοι-της-διεθνούς-ανυποληψία-851206

Αν κατείχατε υψηλό αξίωμα με παχυλότατες αποδοχές και έληξε η θητεία σας ή βγήκατε σε σύνταξη μη στενοχωρείστε. Αν μάλιστα στην πορεία σας κάνατε γκάφες ή και εγκλήματα, – δηλαδή αν αποτύχατε πλήρως- τότε μπορείτε να τρίβετε και τα χέρια σας από χαρά. Αν πάλι υπήρξατε από μέτριος μέχρι καλός στο λειτούργημά σας, αλλά αποφασίσατε να γίνετε μαριονέτα ή φερέφωνο των μεγάλων που μας κυβερνούν, τότε να περιμένετε και τιμητικές διακρίσεις. Γιατί όχι μόνο η τύχη αλλά και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ δουλεύουν για σας…
Έτσι λοιπόν, αν ονομάζεστε κάπως σαν Κίσσιγκερ και υπήρξατε υπεύθυνος για 200.000 νεκρούς από τους βομβαρδισμούς που εισηγηθήκατε για το Λάος και την Καμπότζη (1965). Αν υποστηρίξατε τον πρόεδρο Σουχάρτο κατά την επίθεση στο Τιμόρ που προκάλεσε ακόμη 200.000 νεκρούς, Αν ήσαστε ο υπεύθυνος του πραξικοπήματος στη Χιλή (1973) όπου βοηθήσατε το στρατηγό Πινοσέτ να ανατρέψει και εξοντώσει το Σαλβατόρε Αλιέντε. Αν πρωταγωνιστήσατε(10ετία1970)στην επιχείρηση Κόντορ που «καθάριζε» κάθε πολιτικό αντίπάλο βαφτίζοντάς τον «ανατρεπτικό» στη Χιλή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Βολιβία, Ισημερινό, Περού. Αν μετά την ήττα του Βιετνάμ δηλώνατε ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν οτιδήποτε σε κάποιο σημείο της γης για να επιβεβαιώσουν τη δύναμή τους» .Αν τέλος καταφέρατε να σωθείτε από το σκάνδαλο του Γουώτερ Γκέητ, τότε μπορείτε να γίνετε αι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και να λάβετε και Βραβείο Νόμπελ… Ειρήνης (1973).
Ή ας πούμε το όνομά σας ακούγεται σαν Βαλντχάιμ και είχατε ενταχθεί από το 1938 στους Ναζί μέσω της Βέρμαχτ. Και αν υπήρξατε επιτελικό στέλεχος της Ναζιστικής Διοίκησης των Βαλκανίων. Και αν πρωταγωνιστήσατε σε βιασμούς και στην βιαία εκτόπιση των Ισραηλιτών της Θεσσαλονίκης… τότε έχετε όλες τις τύχες να διοριστείτε πρέσβης στον Καναδά, να αναγορευθείτε Πρόεδρος της Αυστρίας για 6 χρόνια (1986-92), να αναλάβετε Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για 9 χρόνια και επί πλέον να παρασημοφορηθείτε από τον Πάπα.
Ή αν υποθέσουμε ότι ονομάζεστε κάτι σαν Κόφι Ανάν και σαν φερέφωνο-τοποτηρητής των ΗΠΑ μετατρέψατε
τον ΟΗΕ σε αμερικανικό φέουδο. Και αν είχατε ένα γιο που πλούτισε με τεράστια οικονομικά σκάνδαλα (πετρέλαια αντί τροφίμων) που κουκουλώθηκαν, Και αν «είχατε εμπνευσθεί»ένα επονείδιστο σχέδιο Συντάγματος για την Κύπρο, που χάριζε το μισό νησί στην Τουρκία και μαζί τη μισή διακυβέρνηση του υπόλοιπου νησιού, τότε θα παίρνατε και εσείς βραβείο Νόμπελ Ειρήνης (2001). Αν μετά τη λήξη της θητείας σας δηλώνατε (ελαφρώς απειλητικά) ότι στον ΟΗΕ δεχόσασταν πολλές αμερικανικές πιέσεις(που δεν τις αποκαλύψατε) τότε οι αόρατες δυνάμεις, για να μην είστε άνεργος με μία μηνιαία ψωροσύνταξη των 100.000 € θα σας ανέθεταν νέα αποστολή διεθνούς διαμεσολαβητού.
Ή ακόμη αν ονομάζεστε κάτι σαν Χαφιές ‘η Χαβιέ Σολάνα και «υποτίθεται ότι σπουδάσατε» σε Πανεπιστήμια του Σικάγο, Καλιφόρνιας και Βιρτζίνιας από 1965 μέχρι 1971, αλλά λόγω υπερεξυπνάδας και αμερικανικής πλύσης εγκεφάλου καταφέρατε ύστερα από 19 χρόνια να πάρετε μεταπτυχιακό (1990), τότε οι Αμερικανοί νονοί σας, σας προωθούν στη θέση του Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Εκεί μεταβάλλεστε σε αιμοσταγή επιτελικό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Και αν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υποστηρίξατε τη θέση του Κ. Πάουελ (ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ) ότι το Ιράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής. Και αν στην Ισπανία που δεν θέλει ανάμειξη στον πόλεμο του Ιράκ επιμένετε,(αμερικανικά) στη συμμετοχή της. Και αν είσαστε κατά της ανεξαρτησίας της χώρας των Βάσκων ενώ αγωνίζεστε για την ανεξαρτησία του Κοσόβου, τότε(1999) αναλαμβάνετε καθήκοντα Υπάτου Αντιπροσώπου της Ευρ. Ενωσης. για την Εξωτερική και την Πολιτική Ασφάλειάς της και μπορείτε να επιδιώκετε να μετονομαστεί ο τίτλος σας -στο αναδομούμενο νέο φιάσκο Ευρωσυντάγματος,- σε Υπουργό Εξωτερικών της Ε.Ε.
Ή αν το όνομά σας ηχεί σαν Ασιχτήρι ή Αχτισάρι και υπήρξατε πρωθυπουργός της Φινλανδίας,(1994-2000) αλλά κρίνετε ότι όλοι οι ταλαντούχοι επιστήμονες, διπλωμάτες κλπ. δεν έχουν τις δικές σας ικανότητες, και ακόμη ότι η πρωθυπουργική σύν

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου