Σε επιχειρήσεις μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-13, 12:30:45
Από τις επισκέψεις των μαθητών σε τοπικές επιχειρήσεις
Σε επιχειρήσεις μαθητές του ΕΠΑΛ Αλμυρού

Το οινοποιείο «Δήμητρα» στη Ν. Αγχίαλο επισκέφθηκαν μαθητές της β’ και γ’ τάξης του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Τους μαθητές και συνοδούς-εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε το προσωπικό. Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, οι οποίες εντυπωσίασαν τους μαθητές. Ο οινολόγος έδειξε στους μαθητές τους χώρους και παράλληλα ενημέρωσε για τα στάδια της οινοποίησης, τις ιδιαιτερότητες της απόσταξης και την ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος. Οι μαθητές επέδειξαν ενδιαφέρον και υπέβαλαν ερωτήσεις για την παραγωγή και τα προϊόντα. Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες της παραγωγικής διαδικασίας των αποσταγμάτων και τις νομικές προϋποθέσεις.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι γεωπόνοι του σχολείου Χριστίνα Παπαποστόλου και Ευσταθία Ραΐλη.

Στην Agrofrodis

Ακολούθησε επίσκεψη στην εταιρεία AGROFRODIS, που παράγει προϊόντα στέβιας και φαρμακευτικής κάνναβης.

Τους μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γιάννης Μπουρούνης. Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιλάμβανε ξενάγηση τόσο στους χώρους της εταιρείας, όσο και στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες εντυπωσίασαν τους μαθητές. Στη αρχή ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε τους μαθητές για τις δραστηριότητες αλλά και τον τρόπο οργάνωσης της εταιρείας, για τις συνεργασίες με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Οι μαθητές επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον και υπέβαλαν ερωτήσεις για τις δυσκολίες οργάνωσης και παραγωγής, για τα προϊόντα και τις μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο ιδιοκτήτης προέτρεψε τους μαθητές να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και την επιχειρηματικότητα, αφού μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να φέρει για τους ίδιους και την κοινωνία προσφέροντας πολλές θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τους χώρους των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων όπου εκεί είδαν όλα τα στάδια παραγωγής. Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπορά, την καλλιέργεια, καθώς και για την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων Cannavero και Stevia SweetFitness. Τους μαθητές συνόδευσαν οι γεωπόνοι του σχολείου Ευσταθία Ραΐλη, Χριστίνα Παπαποστόλου, Τσίβου Κατερίνα και Χρήστος Παπανικολάου.

Η διεύθυνση του σχολείου και οι καθηγητές «αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά το προσωπικό του οινοποιείου «Δήμητρα» και τον κ. Μπουρούνη και το προσωπικό της AGROFRODIS για τη φιλοξενία που παρείχαν στους μαθητές του σχολείου μας. Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση του λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=