ΤΟΠΙΚΑ

Το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου στο αρχαίο θέατρο Μικροθηβών

το-γυμνάσιο-ν-αγχιάλου-στο-αρχαίο-θέατ-894496

Το αρχαίο θέατρο της αρχαίας πόλης των Φθιώτιδων Θηβών στην περιοχή των Μικροθηβών επισκέφθηκαν την περασμένη Τρίτη μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου.

Η επίσκεψη αποτέλεσε δράση στo πλαίσιo του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθεσία Αρχαίου Θεάτρου» που υλοποιείται από το τμήμα Β1 του σχολείου με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Γάλλου Καλλιόπη και Γουργιώτoυ Καλλιόπη, φιλολόγους.

Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά το εξαιρετικό αυτό μνημείο της ρωμαϊκής περιόδου που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως και είναι χτισμένο στην κατάφυτη πλαγιά του λόφου των Μικροθηβών με θέα τον Παγασητικό Κόλπο. Προσέγγισαν το κεντρικό τμήμα του κοίλου του θεάτρου, από το επιθέατρο, το πρώτο διάζωμα μέχρι την ορχήστρα, είδαν τους αναλημματικούς τοίχους από τη βόρεια και τη νότια πάροδο, περιηγήθηκαν στον χώρο της ορχήστρας και το κτίριο της σκηνής. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους αρχαιολόγους, τους υπεύθυνους για τις ανασκαφικές έρευνες στον χώρο του αρχαίου θεάτρου που είναι σε εξέλιξη.

Ακολούθησαν βιωματικές δραστηριότητες και σύγκριση του θεάτρου αυτού με το αρχαίο θέατρο της Δημητριάδος κατά την επιτόπια σύντομη παρουσία τους και στο δεύτερο.

Οι εκπαιδευτικοί εφαρμόζοντας μεθόδους της Μουσειοπαιδαγωγικής ολοκλήρωσαν τη μία από τις δράσεις που περιλαμβάνει το πολιτιστικό πρόγραμμά τους και στόχο έχει την επαφή των μαθητών με την τοπική ιστορία, τη γνωριμία με το αρχαίο θέατρο και την αφύπνιση της αγάπης τους για αυτό. Οι εκπαιδευτικοί εκφράσανε τις ευχαριστίες τους προς τους υπεύθυνους της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την αρωγή τους στην διεξαγωγή του προγράμματος με την εντυπωσιακή και κατατοπιστική ξενάγηση των μαθητών στο χώρο του αρχαίου θεάτρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου