ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφώνεται η αγωνία για 20χρονη, η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ κορονοϊού

κορυφώνεται-η-αγωνία-για-20χρονη-η-οποί-894666

Δραματικά περνούν τα λεπτά και οι ώρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου για 20χρονη κοπέλα με σοβαρά προβλήματα υγείας. Γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται νυχθημερόν στο προσκεφάλι της, καταθέτοντας και την τελευταία ικμάδα των αντοχών τους, προκειμένου να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τις σοβαρές επιπλοκές, που έχει προκαλέσει στον οργανισμό της ο ιός.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα, με όλους να περιμένουν ωστόσο ότι η κατάστασή της θα σταθεροποιηθεί και θα μπορέσει να ανακάμψει.

Την ίδια ώρα θετική αίσθηση έχει προκαλέσει στο υγειονομικό προσωπικό, που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση της πανδημίας, το συγκινητικό ενδιαφέρον, που επιδεικνύει Βολιώτης επιχειρηματίας για εργαζόμενό του, από το Πακιστάν, ο οποίος νοσηλεύεται σε κλινική covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο 55χρονος προσήλθε μόνος του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Νοσεί από κορονοϊό και ένιωσε δυσφορία. Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να κάνει εισαγωγή στην κλινική, όπως και έγινε.

Πριν από δύο μέρες γιατρός που είναι επιφορτισμένος να ενημερώνει τους συγγενείς των ασθενών για την πορεία της υγείας τους σήκωσε το τηλέφωνο στην covid κλινική και δοκίμασε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούστηκε ένας άνδρας, συστήθηκε και ζήτησε από τον γιατρό να μάθει για την υγεία του 55χρονου. «Τον κάλεσα στο κινητό και δεν απάντησε. Ανησυχώ. Θέλω να με ενημερώσετε για την κατάσταση της υγείας του. Δεν έχει συγγενείς στον Βόλο. Ο,τι χρειαστείτε μπορείτε να με καλέσετε για να βοηθήσω», είπε.

«Είναι από εκείνες τις στιγμές που λέμε όλοι ότι η πανδημία μας έδειξε ότι έχουμε μείνει ακόμη άνθρωποι», μονολογούσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γιατρός μεταφέροντας το συγκεκριμένο συμβάν.

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται συνολικά 16 ασθενείς, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Ορισμένοι από τους νοσηλευόμενους είναι εμβολιασμένοι και άλλοι όχι.

Τα χθεσινά κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη Μαγνησία, είναι 80, εκ των οποίων τα οκτώ στις Β. Σποράδες.

Επιβεβαιώθηκαν επίσης 15 μολύνσεις στα χθεσινά rapid test στα τέσσερα σημεία μαζικών δειγματοληψιών. Πρόκειται για δύο ανήλικους (αγόρι και κορίτσι) ηλικίας 13 ετών και 13 άνδρες και γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40, 43 και 72 έτη.

Στον νομό Μαγνησίας συνολικά έγιναν 187 μαζικές δειγματοληψίες, με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Πού θα γίνουν σήμερα έλεγχοι

Σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου θα γίνουν τεστ στα εξής σημεία:

*08:00-15:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου

*08:30-15:30 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*09:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο

*09:30-15:00 μαζική δειγματοληψία στην παραλία του Βόλου (έναντι Πανεπιστημίου).

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου