Απόδοση τιμής στους νοσηλευτές

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-13, 10:45:04
Την προσφορά των νοσηλευτών στον τομέα της υγείας και τον καθοριστικό ρόλο, που διαδραματίζουν στη διαχείριση των ασθενών, τίμησε το Νοσοκομείο Βόλου στο πρόσωπο των 442 υγειονομικών
Απόδοση τιμής στους νοσηλευτές

Την προσφορά των νοσηλευτών στον τομέα της υγείας και τον καθοριστικό ρόλο, που διαδραματίζουν στη διαχείριση των ασθενών, τίμησε το Νοσοκομείο Βόλου στο πρόσωπο των 442 υγειονομικών στα 27 τμήματα, κλινικές, ΜΕΘ και δύο εμβολιαστικά κέντρα, ενηλίκων και παίδων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλεύτριας - Νοσηλευτή, η οποία τιμάται στις 12 Μαΐου με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών, εις μνήμη της γέννησης το 1820 της Florence Nightingale, της Αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής, τελέστηκε αγιασμός στον προαύλειο χώρο του Νοσοκομείου, παρουσία νοσηλευτριών και νοσηλευτών, της διοίκησης και αντιπροσωπείας των γιατρών.

Παράλληλα, ο Σύλλογος θέλοντας να τιμήσει την προσφορά των νοσηλευτών του Νοσοκομείου αποφάσισε ομόφωνα και δόθηκαν χαραγμένα αναμνηστικά μπρελόκ σε όλους τους νοσηλευτές.

Μετά το πέρας της αρτοκλασίας προσφέρθηκαν επίσης από τον Σύλλογο λουλούδια, καθώς και αναψυκτικά, προσφορά της ΕΨΑ.

 

Καθοριστικός ο ρόλος τους

Ο διοικητής του Γ.Ν. Βόλου Αχιλλοπούλειο Γιάννης Ντόκος σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε, δήλωσε πως η διοίκηση είναι ιδιαίτερα περήφανη για όλο το νοσηλευτικό προσωπικό συλλήβδην, το οποίο υπηρετεί και εργάζεται με αυταπάρνηση, ήθος και αποφασιστικότητα στηρίζοντας τον πάσχοντα σε μία δύσκολη παγκόσμια συγκυρία του συστήματος υγείας. Υπογράμμισε ακόμη ότι «με μόνο όπλο τις γνώσεις και την αυτοθυσία τους, οι μαχητές και οι μαχήτριες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας χτίζουν την πολυπόθητη ανοσία ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, στη ζωή».

«Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές αξίζουν τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων, διότι προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους στον πάσχοντα άνθρωπο. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε συνδράμουν και στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας περιθάλποντας επίσης τους ασθενείς της νόσου Covid-19, κάτω από αντίξοες συνθήκες με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Ο ρόλος τους είναι ύψιστης σημασίας καθώς παρέχουν συνεχή και αδιάκοπη φροντίδα στον ασθενή, τον οποίον καλούνται να υπηρετήσουν στην πιο κρίσιμη φάση της ζωής, που είναι η ασθένεια. Η νοσηλεύτρια και ο νοσηλευτής γίνονται οι φύλακες άγγελοι, οι φίλοι, οι συγγενείς του ασθενή, ο οποίος προσβλέπει σε αυτούς με εμπιστοσύνη και ελπίδα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κατερίνα Χαρανά.

 

Πολλές οι ανάγκες

Οπως προαναφέρθηκε, στη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Αχιλλοπούλειου απασχολούνται 442 άτομα, μεταξύ των οποίων 74 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες επικουρικό προσωπικό που προσλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι συμβάσεις τους λήγουν τέλος του 2022, με τους αρμοδίους να επισημαίνουν ότι η συνέχιση της απασχόλησής τους στο Νοσοκομείο Βόλου είναι επιβεβλημένη και πως θα πρέπει η Πολιτεία να τις ανανεώσει.

«Η διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του ρόλου των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών, έχει φροντίσει να ενισχύσει και εξακολουθεί να ενισχύει όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αρμοδιότητάς της με προσλήψεις τόσο επικουρικού όσο και μόνιμου νοσηλευτικού Προσωπικού ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται για τη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση των νοσηλευτών. Επίσης αισθάνεται ότι έχει χρέος να εκφράσει τις ευχαριστίες της και την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη που παρέχει το νοσηλευτικό προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας που συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση, διατηρώντας το σε υψηλό επίπεδο, αλλά και για τη δύναμη ψυχής και αγάπης προς το συνάνθρωπο που επιδεικνύει καθημερινά. Τους οφείλουμε πολλά και στεκόμαστε δίπλα τους καθώς είναι οι εργάτες της υγείας που κάθε μέρα κολυμπούν στη θάλασσα του ανθρώπινου πόνου», επισημαίνει με τη σειρά του ο δυπεάρχης Φώτης Σερέτης.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=