Απάτη με χρήση ονόματος γνωστής ηθοποιού

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-13, 10:15:33
Θύμα ηλεκτρονικής απάτης ακόμη ένας Βολιώτης
Απάτη με χρήση ονόματος γνωστής ηθοποιού

Ποσό ύψους 6.000 ευρώ κλαίει 35χρονος Βολιώτης, που έπεσε θύμα απάτης το 2019, όταν δέχτηκε μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο από απατεώνα, που προσποιήθηκε ότι είναι γνωστή ηθοποιός του Χόλιγουντ και πως ενδιαφερόταν να συνεργαστεί μαζί του για επενδύσεις στη χώρα.

Ο παθών κινεί γη και ουρανό για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη με νομικές ενέργειες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο δραστών.

Οι δύο δράστες πρόκειται να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενοι για απάτη, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης.

Πρόκειται για κατοίκους Αγγλίας, οι οποίοι είναι οι κάτοχοι των λογαριασμών στους οποίους έγιναν οι καταθέσεις των χρημάτων που μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό του 35χρονου μετά την απάτη.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται μόνο στο κομμάτι που αφορά στην εμπλοκή ακόμη ενός ατόμου, με την αναζήτηση των στοιχείων του από τις αρχές.

Η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει δικαστική συνδρομή από τη Google για την ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο 35χρονος δέχτηκε μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο το 2019. Υποτίθεται ότι η ίδια ηθοποιός μιλούσε μαζί του και είχε σχέδια να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Του ζήτησε να βάλει κεφάλαιο ύψους περίπου 6.000 ευρώ και να συνεργαστούν.

Η επικοινωνία τους συνεχίστηκε για σημαντικό χρονικό διάστημα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις λεπτομέρειες της επένδυσης και τελικά ο επιτήδειος έπεισε τον 35χρονο να καταθέσει τα χρήματα σε λογαριασμό. Η ηθοποιός υποτίθεται ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεπτόταν την Ελλάδα και θα τον συναντούσε από κοντά.

Εντούτοις, μετά την κατάθεση των χρημάτων διακόπηκε κάθε επικοινωνία και η υποτιθέμενη ηθοποιός δεν ταξίδεψε ποτέ στη χώρα. Ο δε ατζέντης της πραγματικής σταρ δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα ούτε η ίδια γνωρίζει τον 35χρονο.

Το θύμα αποφάσισε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει το δίκιο του. Μέχρι σήμερα παλεύει να οδηγηθούν στο εδώλιο οι υπαίτιοι και δεν προτίθεται να μη σταματήσει, αν δεν συμβεί αυτό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=