Ψάχνουν τρόπο να καλύψουν τη γκάφα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-13, 10:05:56
Από την εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη των νέων οργάνων στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας
Ψάχνουν τρόπο να καλύψουν τη γκάφα

Η αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι αγνοείται το μητρώο ψηφισάντων, ψηφοδέλτια και πρακτικά με τα αποτελέσματα της εσωκομματικής διαδικασίας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στον Βόλο, τη μεγαλύτερη κομματική οργάνωση στον νομό, έχουν κάνει «φτερά», προκάλεσε «σεισμό» χθες στους κόλπους του κόμματος.

Μπορεί ορισμένοι να επιχείρησαν να ισχυριστούν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, «λογάριαζαν όμως δίχως τον ξενοδόχο». Σε σχετική ερώτηση που έκανε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε πλήρως.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος που ρωτήθηκε σχετικά, επισήμανε ότι την Τρίτη το πρωί στελέχη του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής επικοινώνησαν με το προσωπικό του Κέντρου για να ρωτήσουν ποιος καθάρισε τον χώρο, όπου έγιναν οι εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος.

«Οι υπάλληλοι μετά από κάθε εκδήλωση είναι επιφορτισμένοι να καθαρίσουν τον χώρο. Ο,τι χαρτιά βρήκαν τα πέταξαν. Δεν έχουν καμία ευθύνη για αυτό. Αλλοι είναι εκείνοι που έπρεπε να έχουν φροντίσει να συγκεντρώσουν το υλικό, που δεν ξέρουμε τι περιείχε μέσα», ανέφερε ο ίδιος.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι θέμα ακύρωσης των διαδικασιών δεν υφίσταται. Τα αποτελέσματα είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Αυτό που αποτελεί μείζον θέμα είναι ότι δεν υπάρχει πλέον μητρώο ψηφισάντων για τη δημοτική οργάνωση του Βόλου. Ως προς αυτό τον «γόρδιο δεσμό» καλείται να λύσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Στο εσωτερικό του κόμματος η απώλεια των αιτήσεων με τις εγγραφές μελών, των ψηφοδελτίων και διαφόρων πρακτικών ήταν γνωστή από τη Δευτέρα το βράδυ. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ που συνέχισε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έγιναν δύο συναντήσεις, προκειμένου να συζητηθεί η «γραμμή άμυνας», καθώς η αβλεψία να αποχωρήσουν όλοι από το ΕΚΒ μόλις ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση, δίχως να πάρουν το εκλογικό υλικό μαζί τους είναι σοβαρή. Το εκλογικό υλικό αναζητήθηκε από τους επιτελείς του κόμματος 26 ώρες μετά!

Για το θέμα ενημερώθηκε χθες και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών στη Χαριλάου Τρικούπη. Προκειμένου να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το θέμα, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τοπικά, όπως ο Δημήτρης Κουτσούκος και η Φούλη Τσιώμου, «επιστρατεύθηκαν» προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Ισχυρίστηκαν ότι τα πρακτικά των αποτελεσμάτων υπάρχουν, άλλωστε είχαν δημοσιευθεί αναλυτικά και στον Τύπο, αλλά για το θέμα των λιστών με τις εγγραφές των μελών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία δεν έκαναν κουβέντα.

Σημειώνεται πως ο κ. Κουτσούκος δεν ήταν παρών στη μαραθώνια καταμέτρηση, ενώ η κ. Τσιώμου αποχώρησε λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=