ΤΟΠΙΚΑ

H κάμερα ταμειακής τον κατέγραφε

h-κάμερα-ταμειακής-τον-κατέγραφε-894756

Τακτοποιούσε τα ελλείμματα, που είχε στο ταμείο, δηλώνοντας ψευδώς επιστροφή προϊόντων από πελάτες, ενώ η κάμερα της ταμειακής μηχανής κατέγραφε κάθε κίνηση στο υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας τροφίμων στη Νέα Ιωνία.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου δικάστηκε προχθές 41χρονος πρώην υπάλληλος καταστήματος τροφίμων, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση από διαχειριστή ξένης περιουσίας κατ’ εξακολούθηση.

Η κάμερα της ταμειακής μηχανής κατέγραφε κάθε κίνηση στον χώρο και η εταιρεία παρακολουθούσε από τα κεντρικά της γραφεία στο εξωτερικό την είσοδο και την έξοδο πελατών.

Ο 41χρονος φέρεται να δήλωνε ψευδώς επιστροφές προϊόντων από πελάτες. Ακύρωνε λογιστικά την εγγραφή τους και ιδιοποιούταν το ποσό, ενώ δεν τοποθετούσε ποτέ προϊόντα που υποτίθεται ότι είχαν επιστραφεί στα ράφια ούτε επέστρεφε χρήματα σε πελάτες.

Επί τέσσερις μήνες στο διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιούνιο του ίδιου έτους συνέχιζε να δηλώνει ψευδώς επιστροφές προϊόντων, ενώ η εταιρεία έβλεπε ότι στο κατάστημα δεν τα επέστρεφαν διαμαρτυρόμενοι καταναλωτές.

Διενεργώντας έλεγχο διαπίστωσε τελικά ότι από το ταμείο έλειπε ποσό 268,67 ευρώ. Ο 41χρονος απολύθηκε από την εργασία του και διώχτηκε ποινικά. Προχθές στο Δικαστήριο αρνήθηκε ότι υπεξαίρεσε χρήματα και πως εισέπραξε με παράνομο τρόπο ποσό.

Φέρεται να δήλωσε ότι οι όποιες ενέργειές του αφορούσαν σε λογιστική τακτοποίηση.

Προανακριτικά κατέθεσαν δύο στελέχη της εταιρείας για τον τρόπο που λειτουργούν οι κάμερες στις ταμειακές μηχανές. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν, κάθε κίνηση στον χώρο καταγράφεται από το σύστημα παρακολούθησης και παρακολουθείται κεντρικά από τα γραφεία της εταιρείας στο εξωτερικό σε live χρόνο.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 100 ημερήσιων μονάδων προς ένα ευρώ κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησε σύνεδρος που είχε την κρίση ότι δεν έπρεπε να του επιβληθεί χρηματική ποινή.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου