Απειλές με το όνομα του Αχιλλέα Μπέου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-13, 09:25:42
Απειλητικά μηνύματα στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία από ηλεκτρονική διεύθυνση με την ιδιότητα και το όνομα του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου
Απειλές με το όνομα του Αχιλλέα Μπέου

Απειλητικά μηνύματα στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία από ηλεκτρονική διεύθυνση με την ιδιότητα και το όνομα του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, η οποία όμως δεν είναι η πραγματική, έλαβαν τις τελευταίες ημέρες Βολιώτες. Για το συμβάν έγιναν επώνυμες καταγγελίες από «θύματα» των επιτηδείων και υπήρξε άμεση κινητοποίηση, με τον δήμαρχο να αναφέρει το γεγονός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να εκδίδει ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή στους δημότες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των παραληπτών του μηνύματος με απειλητικό περιεχόμενο είναι έμπορος στον Βόλο. Ο ίδιος δέχθηκε απειλές ότι αν δεν φροντίσει να απομακρύνει διαφημιστικά σταντ που έχει έξω από το κατάστημά του, θα του επιβληθεί πρόστιμο. Στο μήνυμα φαίνεται να υπήρχε ακόμη και ευθεία απειλή για την επιχείρηση με την έκφραση «θα στο κλείσω».

Το e-mail με τη διεύθυνση mayorbeos@yahoo.gr έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Βολιώτη εμπόρου, ο οποίος απόρησε για το περιεχόμενο του μηνύματος και ανέφερε το συμβάν στο γραφείο δημάρχου.

Οπως διαπιστώθηκε πρόκειται για λογαριασμό e-mail που δημιουργήθηκε από επιτήδειο με στόχο να απειλήσει, άγνωστο γιατί, τον συγκεκριμένο έμπορο, χρησιμοποιώντας το όνομα και την ιδιότητα του δημάρχου Βόλου.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην αστυνομία, ενώ τόσο με επίσημες ανακοινώσεις μέσω του γραφείου Τύπου όσο και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος διευκρίνισε ότι πρόκειται για ηλεκτρονική απάτη.

«Μετά από επώνυμες καταγγελίες Βολιωτών ότι έλαβαν μηνύματα, και μάλιστα με απειλητικό περιεχόμενο, δήθεν από το προσωπικό μου e-mail με τη διεύθυνση mayorbeos@yahoo.gr, τονίζω κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για ηλεκτρονική απάτη και πως οι πολίτες δεν πρέπει να δίνουν καμία απολύτως σημασία στα mails αυτά.

Ηδη έχω αναφέρει το γεγονός στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που καταφανώς κατασκεύασαν και χρησιμοποιούν πλαστό e-mail με το όνομα και την ιδιότητά μου ως δήμαρχος Βόλου.

Σημειώνω ότι το επίσημο e-mail του δημάρχου χρησιμοποιείται μόνο για υπηρεσιακούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, και εφιστώ την προσοχή γι’ αυτό, το προαναφερθέν e-mail είναι πλαστό και αποτελεί «εργαλείο» στα χέρια επιτηδείων, προφανώς για την εξαπάτηση πολιτών».

 

Κόντρες εμπόρων;

Πηγές πάντως δεν αποκλείουν να πρόκειται για διαφορές μεταξύ μελών του εμπορικού κόσμου. Ενδεχομένως κάποιος να είναι δυσαρεστημένος με την πρακτική συναδέλφου του και να βρήκε αυτόν τον τρόπο να τον τρομάξει για να συμμορφωθεί.

Ερωτηθείς για το συμβάν, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος, υποστήριξε ότι οι έμποροι δεν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τέτοια μηνύματα. «Οι έλεγχοι του Δήμου Βόλου είναι επίσημοι, γίνονται μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας και όταν διαπιστώνονται παρατυπίες απευθύνονται συστάσεις προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα», ανέφερε για τη διαδικασία των ελέγχων που είναι μακριά από το πνεύμα του απειλητικού μηνύματος που έλαβε τις προηγούμενες ημέρες έμπορος.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει να πρόκειται για εσωτερική κόντρα. Αλλωστε, πολύ συχνά και ο ίδιος ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, δέχεται καταγγελίες από μέλη του σε βάρος άλλων μελών του για διάφορες παρατυπίες, οι οποίες εξετάζονται και απευθύνονται συστάσεις σε μέλη της αγοράς για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία της αγοράς με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=