ΤΟΠΙΚΑ

Δραματικό τέλος στο θρίλερ με 64χρονο

δραματικό-τέλος-στο-θρίλερ-με-64χρονο-894772

Δραματικό τέλος με το θρίλερ πνιγμένου άνδρα στον Αναυρο χθες το πρωί. Η σορός, που εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα 200 μέτρα από την ακτή, μπροστά από το «Ενυδρείο», ανήκει σε 64χρονο από τα Σκόπια που είχε καρκίνο στο τελικό στάδιο. Ο απελπισμένος άνδρας ταξίδεψε προχθές από τη Σκιάθο, όπου κατοικούσε εδώ και 20 χρόνια, στον Βόλο με παραπεμπτικό του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, προκειμένου να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Απελπισμένος από την κατάσταση της υγείας του αυτοκτόνησε.

Η αναγνώριση της σορού έγινε με τη συνδρομή του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ βάζοντας τέλος στις ώρες αγωνίας για την ταυτότητα του νεκρού. Οικείο του πρόσωπο απευθύνθηκε στην εφημερίδα, η οποία φρόντισε να το φέρει άμεσα σε επαφή με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που επελήφθησαν άμεσα μετά τον εντοπισμό της σορού από περιπατητή.

Ο 64χρονος είχε κάνει εντύπωση στο κοντινό του περιβάλλον με τις ενέργειες λίγο πριν φύγει από το νησί. «Πήρε όλα τα πράγματά του από το δωμάτιο που έμενε, τα χάρισε σε φίλο του, καθάρισε τον χώρο και επέστρεψε κάποια εργαλεία σε γνωστό του στη Σκιάθο. Φάνηκε ότι κάτι ετοίμαζε», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Είναι άγνωστο πότε ακριβώς προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα. Η σορός του εντοπίστηκε στις 09:55 χθες το πρωί από περιπατητή. Αμεσα έσπευσε στο σημείο ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ότι στη θάλασσα επέπλεε ανθρώπινη σορός.

Στη συνέχεια στο σημείο έπλευσε πλωτό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και ο 64χρονος ανασύρθηκε στην ακτή με σχοινιά με τη βοήθεια του κ. Ηλιόπουλου.

Η σορός δεν έφερε χτύπημα, ώστε να είχε κάποιο ατύχημα στη θάλασσα. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και η Αστυνομία άρχισαν να ερευνούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, όμως κανείς από την κοντινή περιοχή δεν τον γνώριζε και έτσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να είναι άστεγος.

Οικείο του πρόσωπο δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο 64χρονος έφυγε προχθές από τη Σκιάθο στις 15:30. Πράγματι τα στοιχεία του θανόντος είναι καταχωρημένα στις λίστες με τους επιβάτες του πλοίου. Δεν είναι όμως γνωστό πότε ο απελπισμένος άνδρας προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα. Αραγε πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο;

Η σορός του πάντως δεν ήταν σε κατάσταση ακαμψίας, όταν εντοπίστηκε. Ετσι εκτιμάται ότι ο θάνατός του επήλθε έως 6 ώρες πριν βρεθεί πνιγμένος. Επίσης, υπάρχει μαρτυρία ότι προχθές το βράδυ ο μετανάστης εθεάθη σε κατάστημα στον Βόλο.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου διέταξε νεκροψία – νεκροτομή για τα ακριβή αίτια θανάτου, αν και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο 64χρονος γνώριζε όταν έφευγε από το νησί του Παπαδιαμάντη ότι η υγεία του είχε επιδεινωθεί. Παρά τα προβλήματά του, προσπαθούσε να βελτιώσει την υγεία του προσέχοντας τη διατροφή και δεν ακολουθούσε τις θεραπευτικές αγωγές που του έδιναν οι γιατροί.

Δεν είναι γνωστό αν εμφανίστηκε χθες στο Αχιλλοπούλειο όπως είχε προγραμματίσει. Οταν οικείοι του στη Σκιάθο ενημερώθηκαν για πνιγμένο άνδρα κοντά στην περιοχή του Νοσοκομείου, ανησύχησαν.

«Ειχε κάνει κάποιες ενέργειες που μας έκαναν εντύπωση. Ηθελε να φύγει από το νησί μόνος χωρίς να τον συνοδεύσουμε, ενώ άδειασε το δωμάτιό του λες και δεν θα γυρνούσε ποτέ ξανά. Στο νησί διέμενε εδώ και 20 χρόνια. Εφυγε από τα Σκόπια μετά τα προβλήματα που είχε η πατρίδα του. Ολα αυτά τα χρόνια ήταν εδώ μόνος και δεν τον επισκέφτηκε ποτέ κανένα συγγενής. Ηταν χαμηλών τόνων άνθρωπος, πολύ αγαπητός και για να εξασφαλίζει τα προς το ζην εργαζόταν σε καΐκια και καταστήματα του νησιού. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας περίπου έξι χρόνια και όταν επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Σκιάθου ενημερώθηκε ότι η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου