ΤΟΠΙΚΑ

Μανώλης Μητσιάς: Μ ενδιαφέρει το καλό τραγούδι, όχι τα σουξέ…

μανώλης-μητσιάς-μ-ενδιαφέρει-το-καλό-τ-851206

«Υπέροχα μονάχοι με… τον Σταυρό του Νότου» θα εμφανιστούν ενώπιον των Βολιωτών οι Θάνος Μικρούτσικος, Μανώλης Μητσιάς και Γιάννης Κούτρας, την Τετάρτη 18 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, ερμηνεύοντας μαζί με την Ρίτα Αντωνοπούλου δημιουργίες του μεγάλου συνθέτη. Εκ των πρωταγωνιστών της εν λόγω σύμπραξης κορυφής, ο δημοφιλής Μανώλης Μητσιάς, συμπληρώνει του χρόνου σαράντα χρόνια αδιάλειπτης ερμηνευτικής παρουσίας στο χώρο του καλού ελληνικού τραγουδιού. Ο πάντα σεμνός και αδιαμφισβήτητα χαρισματικός ερμηνευτής τραγουδιών με διαχρονική ταυτότητα, όπως “Αυτά τα χέρια”, “Ποτέ”, ο “Γιάννης ο Φονιάς”, “Δρόμοι παλιοί” κ.α. συνεχίζει με την ίδια ζέση την πορεία που χάραξε στον χρόνο. “Για έναν καλλιτέχνη είναι πάντα ζητούμενο η συνεργασία με έναν μεγάλο δημιουργό”, δηλώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά, μιλώντας στον “Τ”. Οι σκέψεις, οι απόψεις και τα συναισθήματα που συνθέτουν μια εξομολόγηση καρδιάς, αποτυπώνονται με επικά ηχοχρώματα, στην φράση “δεν ξεκίνησα την δουλειά αυτή για να γίνω σταρ, αλλά για να εκφραστώ μουσικά, ερμηνεύοντας τραγούδια μεγάλων δημιουργών”.
Η ένθερμη αποδοχή των τραγουδιών που ερμηνεύει επί σειρά ετών ο Μανώλης Μητσιάς, είναι απόρροια και φυσική συνέπεια του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει την έννοια του “δημιουργείν” και του “εκφράζεσθαι”. Η συναυλία της ερχόμενης Τετάρτης, δημιουργεί συναισθήματα αδημονίας στον σπουδαίο ερμηνευτή, ο οποίος ομολογεί: “Ανυπομονώ να έλθω στο Βόλο, για να δω τους φίλους μου”. Οι δεσμοί που έχει αναπτύξει, εξάλλου, με την περιοχή, έχουν ως αφετηρία τις μνήμες των νεανικών του χρόνων και βασίζονται στην πεποίθηση ότι “το φυσικό κάλλος του Βόλου επηρεάζει σαφώς την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής”. Οι μουσικές μνήμες που θα μοιραστεί, ως εκ τούτου, ο Μανώλης Μητσιάς, με τους πολυπληθείς φίλους της μουσικής του άποψης, φέρουν την σφραγίδα των φάρων της ελληνικής μουσικής, οι οποίοι άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ψυχή, την ζωή αλλά και την πολύχρονη καριέρα του.

-Η φετινή σας καλοκαιρινή περιοδεία είναι απότοκο κοινής αισθητικής πάνω στη μουσική, καλλιτεχνικής εκτίμησης ή φιλικών δεσμών με τον Θάνο Μικρούτσικο;

Ολα αυτά συνθέτουν την φετινή συνεργασία, γιατί πέραν της καλλιτεχνικής αξίας που έχει ο Θάνος είμαστε φίλοι και νιώθω την μεγάλη υποχρέωση να ξεπληρώσω ένα μεγάλο τραγούδι εδώ και 25 χρόνια. Την “Πιρόγα” που είναι για μένα ένας τους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας μου. Οταν υπάρχουν τέτοιες δουλειές και τόσο σημαντικά τραγούδια, δεν πρέπει να τις αφήνουμε στην άκρη, αλλά να συνυπάρχουμε και να τις παρουσιάζουμε ολοκληρωμένες.

-Το μελωδικό ταξίδι “Στο Σταυρό του Νότου” με “Μια Πιρόγα” ποια μουσικά ηχοχρώματα εμπεριέχει;

Αυτοί που αγαπούν τη μουσική θα ακούσουν τραγούδια καταπληκτικά. Θα ακούσουν μια ορχήστρα πάρα πολύ καλή, θα ακούσουν τραγούδια από μένα που δεν τα άκουσαν άλλη φορά και γενικώς θα απολαύσουν ότι καλό μπορεί να έχει μια συναυλία.

-Η σύμπραξη καλλιτεχνικών δυνάμεων με οδηγό την έμπνευση του Θάνου Μικρούτσικου είναι άραγε ζητούμενο για έναν καλλιτέχνη με την δική σας διαδρομή;

Για έναν καλλιτέχνη είναι πάντα ζητούμενο η συνεργασία με έναν μεγάλο δημιουργό, γιατί πάντα μαθαίνεις με αυτό τον τρόπο. Κανείς δεν είναι μεγάλος στη ζωή αυτή, εννοώ τραγουδιστικά. Πάντα ο τραγουδιστής έχει να μάθει από τον κάθε μεγάλο δημιουργό. Ο Θάνος ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων δημιουργών, οπότε έχω μάθει πολλά και θα μάθω ακόμη περισσότερα.

-Τα λεγόμενά σας δικαιολογούν απολύτως τον χαρακτηρισμό του “σεμνού” ερμηνευτή…

Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξω. Πρέπει να έχω τρελαθεί για να αλλάξω. Εχω πάρει τόσο σταθερές βάσεις από το σπίτι και την οικογένειά μου, ώστε δεν πρόκειται να αλλάξω ποτέ. Ακόμη κι αν έχω όλο τον κόσμο στα πόδια μου, θα παραμείνω το ίδιο σεμνός, όπως την εποχή που ξεκινούσα την καριέρα μου στο τραγούδι. Αλλωστε, έβλεπα πάντα με άλλο μάτι την δουλειά. Σήμερα οι τραγουδιστές θέλουν να γίνουν πρώτα μεγάλοι σταρ, ενώ εγώ σκέπτομαι ακριβώς ανάποδα. Υπάρχει, όπως καταλαβαίνετ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου