Μαθητές υιοθέτησαν την Αριάδνη

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-12, 12:50:06
Από τη διαδικτυακή επίσκεψη στο πάρκο διάσωσης θαλάσσιας χελώνας στη Γλυφάδα
Μαθητές υιοθέτησαν την Αριάδνη

Τους κουμπαράδες τους για να προσφέρουν χρήματα και να υιοθετήσουν την Αριάδνη, μια θαλάσσια χελώνα, που είναι τραυματισμένη στο κεφάλι και το καβούκι της, άνοιξαν μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Βόλου.

Οι μαθητές, προχθές Τρίτη, βίωσαν μία ξεχωριστή εμπειρία, με τη διαδικτυακή τους επίσκεψη στο θαλάσσιο πάρκο για τη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του χώρου που φιλοξενούνται οι θαλάσσιες χελώνες στη Γλυφάδα, να δούνε το νοσοκομείο όπου τις περιθάλπουν και τις θερμαινόμενες δεξαμενές στις οποίες φυλάσσονται μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία τους. Προβληματίστηκαν για τους λόγους που οι θαλάσσιες χελώνες τραυματίζονται, έμαθαν για την παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον τους και συζήτησαν καλές πρακτικές που πρέπει να υιοθετήσουν οι άνθρωποι για την προστασία τους. Στο τέλος αποφάσισαν να ανοίξουν τον κουμπαρά τους και να προσφέρουν ένα χρηματικό ποσό για να υιοθετήσουν την Αριάδνη, (μια χελώνα που είναι τραυματισμένη στο κεφάλι και στο καβούκι) και να καλύψουν για ένα διάστημα, τα έξοδα της θεραπείας της και το φαγητό της.

Η διαδικτυακή επίσκεψη εντάσσεται στο πρόγραμμα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, από τη θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» και την υποθεματική «οικολογική συνείδηση». Εκτός από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου συμμετείχαν σε αυτή και τέσσερις φοιτήτριες του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εκπονούν την πρακτική τους άσκηση αυτό το διάστημα στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Νικολέτα Τσιούμαρη, Τριάδα Βαρσάμη και Στέλλα Γουλιαρίδου ευχαριστούν θερμά τους εθελοντές του θαλάσσιου πάρκου, καθώς η αποδοχή της πρόσκλησης και η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις τους αποτέλεσαν σημαντική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Βιωματικά εργαστήρια

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, πραγματοποίησε βιωματικά εργαστήρια στους μαθητές των δύο τμημάτων του 4ου Νηπιαγωγείου Βόλου, μετά από πρόσκληση της προϊσταμένης του σχολείου Νικολέτας Τσιούμαρη.

Το επιστημονικό στέλεχος του κέντρου Σοφία Μητρίτσια, κοινωνική ανθρωπολόγος, επισκέφθηκε το σχολείο στις 5 Απριλίου και πραγματοποίησε βιωματικά εργαστήρια στα νήπια και προνήπια των δύο τμημάτων του. Με αφήγηση παραμυθιού, χρήση εικαστικών μέσων και συζήτηση στην ολομέλεια αναπτύχθηκε το θέμα της «Αποδοχής της Διαφορετικότητας».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=