ΤΟΠΙΚΑ

Επιδρομή κατσαρίδων… σε νοικοκυριά προκαλεί ανησυχία

επιδρομή-κατσαρίδων-σε-νοικοκυριά-π-895145

Οι κατσαρίδες επέστρεψαν…. δριμύτερες. Με την άνοδο της θερμοκρασίας πολίτες επισημαίνουν ότι διαπίστωσαν επιδρομή στις γειτονιές.

Κάτοικοι στις περιοχές Καλλιθέα, στη Νέα Ιωνία, στην Αγία Παρασκευή, αλλά και στην περιοχή πάνω από τον περιφερειακό, επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και επισήμαναν ότι τις τελευταίες μέρες τα συγκεκριμένα έντομα έχουν εισβάλει σε κλειστούς χώρους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία.

«Εσπασε ένας σωλήνας και οι κατσαρίδες βγήκαν μιλιούνια. Είμαστε με τα εντομοκτόνα στο χέρι, για να μην μπουν μέσα στα σπίτια και τα καταστήματα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Μ.Χ., κάτοικος περιοχής στη Νέα Ιωνία, τονίζοντας ότι ενδεχομένως θα πρέπει να γίνουν ψεκασμοί στα φρεάτια και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

«Οι κατσαρίδες μεταφέρονται εύκολα από μολυσμένες κατοικίες σε νέα μέρη. Εισέρχονται μέσα από ρωγμές, σχισμές, αεραγωγούς, αποχετεύσεις, σωλήνες, ανοιχτά παράθυρα και πόρτες, μεταφέροντας διάφορες ασθένειες που μπορεί να προκαλέσουν από τροφική δηλητηρίαση, μέχρι και αλλεργίες», πρόσθεσε η ίδια.

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη «αδυναμία» στον Βόλο δείχνουν οι αμερικανικές κατσαρίδες, με τη ΔΕΥΑΜΒ κάθε χρόνο να κάνει απεντόμωση στα φρεάτια των ομβρίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η αμερικανική κατσαρίδα είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος. Για να εξολοθρευτεί απαιτείται υπολειμματικός ψεκασμός κυρίως σε φρεάτια και αποχετεύσεις, καθώς μειώνει δραστικά τους πληθυσμούς του εντόμου αυτού και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να μεταφερθούν ξανά εντός των κατοικιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου