«Θα προσφύγουμε εκ νέου στο ΣτΕ»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-12, 10:05:43
«Θα προσφύγουμε εκ νέου στο ΣτΕ»

Το παράθυρο που άνοιξε… ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης για επιστροφή των ανεμβολίαστων διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΣΥ υπό προϋποθέσεις, προκαλεί αντιδράσεις στους κόλπους των υγειονομικών.

Ανεμβολίαστα άτομα που εργαζόταν στο Αχιλλοπούλειο και μετά την 1η Σεπτεμβρίου βρίσκονται εκτός δουλειάς λόγω της υποχρεωτικότητας, επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και μετέφεραν την έντονη δυσφορία τους. «Δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες διακρίσεις. Εμείς βρισκόμαστε στα όρια της ανέχειας. Έχουμε να πάρουμε μισθό από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εχουμε οικογένειες και κοντεύουμε να διαλυθούμε. Με ποια κριτήρια ο υπουργός σκέφτεται να επιστρέψουν μόνο οι διοικητικοί στο ΕΣΥ; Εμείς δεν είμαστε αναγκαίοι στις κλινικές που εργαζόμασταν;», αναρωτήθηκε νοσηλεύτρια που βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Η ίδια επανέλαβε το πάγιο αίτημα των ανεμβολίαστων να επιστρέψουν στις θέσεις τους με την υποχρέωση να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα, ενώ ενημέρωσε πως αν υπογραφεί απόφαση για επιστροφή μόνο των διοικητικών, οι υπόλοιποι υγειονομικοί είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας για να την ακυρώσουν.

Υπενθυμίζεται πως ο νόμος για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού του συνόλου των εργαζομένων στο ΕΣΥ έχει παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=