ΤΟΠΙΚΑ

Η συμμετοχή το μεγάλο στοίχημα

η-συμμετοχή-το-μεγάλο-στοίχημα-895286

Κάλεσμα στους πολίτες της Μαγνησίας, εκτός από τα μέλη του κόμματος, να προσέλθουν στις κάλπες, που στήνονται την ερχόμενη Κυριακή και να ψηφίσουν για πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, απηύθυναν χθες οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, καθώς επίσης και ο συντονιστής του κόμματος Μάνθος Δραμητινός.

H εκλογική διαδικασία της Κυριακής θα διαρκεί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μόνο τα παλιά μέλη, που στη Μαγνησία είναι περίπου 1.000, ενώ όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, μπορούν να εγγραφούν και την Κυριακή, να καταβάλουν τη συμμετοχή των 3 ευρώ και να αναδείξουν τον πρόεδρο του κόμματος. Μοναδικός υποψήφιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Η μάχη θα δοθεί για την Κεντρική Επιτροπή. Από τη Θεσσαλία εκλέγονται συνολικά 12 άτομα. Έξι άνδρες και έξι γυναίκες, μεταξύ των οποίων απαραιτήτως τρεις από τις συνεργαζόμενες δυνάμεις.

Από τη Μαγνησία για Κεντρική Επιτροπή είναι υποψήφιοι 10, ήτοι, οι Γιάννης Αντωνιάδης, Γιώργος Ζώγας, Ακης Καλαμαράς, Βανέσσα Κατσαρδή, Σταύρος Κατσούρας, Φώτης Λαμπρινίδης, Αγορίτσα Μέμτσα, Πόπη Παπαθανασίου, Χρήστος Παπαρούνας και Γιώργος Σταμπουλής.

Οι εκπρόσωποι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν ότι η εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να στείλουν οι πολίτες αντικυβερνητικό μήνυμα, με αφορμή την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, «γιγαντώνοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απέφυγαν ωστόσο να απαντήσουν στο ερώτημα πού τίθεται ο πήχης της συμμετοχής και με βάση ποιον αριθμό ψηφοφόρων θα είναι ικανοποιημένοι. Μάλιστα έδειξαν ενοχλημένοι, διότι γίνεται σύγκριση με την αντίστοιχη διαδικασία, που διοργανώθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με τον κ. Δραμητινό να λέει ότι «σε αντίθεση με άλλα κόμματα, που ψήφισαν διάφοροι που είδαν «φως και μπήκαν», στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν πρώτα μέλη μας και μετά θα ψηφίσουν για πρόεδρο», περιγράφοντας ωστόσο μία διαδικασία πανομοιότυπη με αυτή που ακολουθήθηκε και στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Πρέπει να δοθεί στην Κυβέρνηση το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώνεται και ταυτόχρονα να υπάρξει και το πολιτικό μήνυμα αντίδρασης στα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, αλλά και όλα τα μεγάλα ζητήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί αυτή την τριετία, στα οποία απέτυχε. Προσκαλούμε όλους, φίλους, ψηφοφόρους και όσους θέλουν να ενταχθούν, να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Δραμητινός και δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση.

«Η αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια λόγω της ενεργειακής και όχι μόνο κρίσης πρέπει να εκφραστεί από τους πολίτες μαζικά. Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ έγιναν επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας, στην ακρίβεια, στα ενεργειακά, στην εργασία και την παιδεία που προκάλεσαν αυτό το εκρηκτικό μείγμα πολιτικής δυσαρέσκειας, που όμως είναι βουβή», επισήμανε με τη σειρά του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής στηλίτευσε επίσης όσους υποστηρίζουν ότι στις περιοδείες του κ. Τσίπρα «στήνονται πολίτες που παρουσιάζονται να είναι οργισμένοι με την κυβερνητική πολιτική» και σχολίασε: «Δεν υπάρχουν 10 εκατομμύρια κομπάρσοι και στημένοι στις περιοδείες Τσίπρα. Αυτές οι χυδαιότητες γίνονται αντιληπτές από τους πολίτες, όπως αντιληπτό γίνεται το παιχνίδι της αισχροκέρδειας, το βόλεμα «ημετέρων»», είπε ο βουλευτής και κάλεσε τους πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να συμμετάσχουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας μήνυμα πολιτικής αλλαγής, «αναδεικνύοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως εγγυητή της ευημερίας των πολλών».

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η τοποθέτηση της Κατερίνας Παπανάτσιου, η οποία κάλεσε τους πολίτες «να δώσουν γενναία απάντηση στις πολιτικές της κυβέρνησης».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως οι εκλογές της Κυριακής δεν αφορούν στα μέλη του κόμματος, αλλά σε όλη την κοινωνία, έκανε ειδική αναφορά στους «φουσκωμένους» λογαριασμούς, στα μέτρα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποδώσουν και κάλεσε τους πολίτες να «στείλουν τον λογαριασμό της δυσαρέσκειάς τους στην κυβέρνηση, συμμετέχοντας στις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ».

Το βάρος κυρίως πέφτει στην προσέλευση της νέας γενιάς, η οποία, όπως έλεγε έμπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εκτιμάται ότι αποτελεί προνομιακό ακροατήριο για την αξιωματική αντιπολίτευση. Το ζητούμενο βέβαια είναι να πειστεί να συμμετάσχει στις διαδικασίες της Κυριακής, για να συμβάλει στη μεταστροφή του πολιτικού κλίματος, που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

24 εκλογικά τμήματα και 11 εκλογικά κέντρα

Αναφορικά με τα οργανωτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας θα λειτουργήσει 24 εκλογικά τμήματα σε 11 εκλογικά κέντρα σε όλον τον νομό, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να ψηφίσουν για τον πρόεδρο του κόμματος.

Ετσι, εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στον Βόλο, στο ξενοδοχείο «Κυψέλη» στην οδό Αγ. Νικολάου με Αργοναυτών, στην Αγριά στο πρώην δημαρχείο, στον Αλμυρό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αργαλαστή στο κτίριο του ΚΕΓΕ Αργαλαστής, στο Βελεστίνο στο δημαρχείο Ρήγα Φεραίου, στη Ζαγορά στο «Πέτρινο» στην Αγία Κυριακή, στη Νέα Αγχίαλο στο πρώην δημαρχείο, στη Νέα Ιωνία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λεωφόρο Ειρήνης, στη Σκόπελο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στις Μηλιές στο πρώην δημαρχείο και στη Σκιάθο στην αίθουσα του Γυμνασίου.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι οι πολίτες, από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

Επιπλέον, μπορεί κανείς να εγγραφεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διενέργειας των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα, προκειμένου να συμμετάσχει στην ανάδειξη του επικεφαλής του κόμματος.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Κουμουνδούρου, όσες και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχουν εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν να ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, αλλά μόνο για πρόεδρο.

Αναφορικά με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των 300 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που έχουν εγγραφεί στο κόμμα μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022. Τα κομματικά μέλη μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου