ΤΟΠΙΚΑ

Κριτική Μεϊκόπουλου σε νομοσχέδιο για την υγεία

κριτική-μεϊκόπουλου-σε-νομοσχέδιο-γι-895359

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες κρίνονται για το αν και κατά πόσο είναι αποτελεσματικές από τον χρόνο που υλοποιούνται και την κοινωνική πραγματικότητα στην οποία καλούνται να ανταποκριθούν», ανέφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για Όλους».

«Θα περίμενε κανείς ότι με το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση θα προσπαθούσε τουλάχιστον να δώσει απαντήσεις στα ελλείμματα που αναδείχθηκαν, και συγκεκριμένα στην ανάγκη ενδυνάμωσης και αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ, αλλά και θεμελίωσης ενός πλαισίου αποτελεσματικής προνοσοκομειακής φροντίδας. Ωστόσο, παραμένει απελπιστικά εκτός πραγματικότητας», ανέφερε.

Επικαλούμενος διεθνείς έρευνες και μελέτες ο κ. Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να κινηθεί αντίθετα με την ευρωπαϊκή και διεθνή κατεύθυνση στον τομέα της υγείας, γιατί πολύ απλά δεν εξυπηρετεί την πολιτική της ατζέντα, που λέει να αποδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη δημόσια υγεία, να υποβαθμίσουμε και να απαξιώσουμε ακόμα περισσότερο τις δομές της, ώστε να υπάρξει «πεδίο δόξης λαμπρό» για τον ιδιωτικό τομέα.

Εκανε επίσης μνεία στις παρεμβάσεις που έγιναν στην πρωτοβάθμια υγεία επί ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον υπουργό Θαν. Πλεύρη να ενισχύσει τις δομές της Μαγνησίας με επιπλέον προσωπικό.

Ανέφερε ακόμη ότι το νέο νομοσχέδιο αναμοχλεύει επί της ουσίας ρυθμίσεις του ’14 και του ’17 για τον οικογενειακό γιατρό, χωρίς να ορίζει με σαφήνεια βασικά σημεία, όπως με ποια κριτήρια θα εγγράφονται οι ασθενείς στον προσωπικό γιατρό, ενώ κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε ότι η πρωτοβάθμια υγεία θέλει σχεδιασμό, επένδυση στην πρόληψη, στην ενημέρωση των πολιτών, στην εύκολη προσβασιμότητα. «Επιλέγετε να προσαρμόσετε τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας, όπως και όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχετε φέρει τρία χρόνια τώρα, ώστε να εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, για να εξοφλήσετε γραμμάτια. Γι’ αυτούς κυβερνάτε. Αυτούς επιλέγετε να εκπροσωπήσετε μέχρι και σήμερα», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου