ΤΟΠΙΚΑ

Επισπεύδεται στο Αχιλλοπούλειο η λειτουργία του Αιμοδυναμικού

επισπεύδεται-στο-αχιλλοπούλειο-η-λει-895389

Επισπεύδεται η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου, μετά τη χθεσινή έγκριση της 3ης ΥΠΕ, της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη για απόσπαση του επεμβατικού καρδιολόγου Αντώνη Ντάτσιου.

Όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, η απόσπαση, την οποία είχε αιτηθεί στον υπουργό Υγείας στο τέλος Μαρτίου, εγκρίθηκε και ανοίγει ο δρόμος, ώστε το Αιμοδυναμικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου να λειτουργήσει νωρίτερα από ότι είχε αρχικώς προβλεφθεί, καθώς ο κ. Ντάτσιος θα μετακινηθεί άμεσα στο Αχιλλοπούλειο.

Ακόμη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννης Ντόκος ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι η πλήρης ανακαίνιση του χώρου, όπου θα στεγαστεί το Τμήμα, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 15 ημέρες.

Ο βουλευτής Μαγνησίας κάνει λόγο για θετική εξέλιξη, «γιατί το Αιμοδυναμικό Τμήμα θα μπορέσει να λειτουργήσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, μετά και την έλευση του εξειδικευμένου καρδιολόγου. Ο κ. Ντάτσιος θα συνεργαστεί με τους καρδιολόγους της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι ήδη εκπαιδεύονται πάνω στο αντικείμενο και από κοινού θα προχωρούν στις επεμβατικές ιατρικές πράξεις, όπως στεφανιογραφία, τοποθέτηση στέντ κ.α.. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και η εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού πάνω στον στεφανιογράφο, με αποτέλεσμα να μπορέσει να λειτουργήσει το τμήμα, με εξειδικευμένους ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό».

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, αλλά και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη για τη συμβολή τους σε αυτή τη θετική εξέλιξη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου