ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε εξέλιξη τα έργα κατασκευής Βιολογικού Καθαρισμού στη Γλώσσα Σκοπέλου

σε-εξέλιξη-τα-έργα-κατασκευής-βιολογι-895406

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού στη Γλώσσα Σκοπέλου και των δικτύων αποχέτευσης στο Λουτράκι.

Το έργο βρίσκεται στο 30% της υλοποίησης και περιλαμβάνει εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Γλώσσας, δίκτυο μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Λουτρακίου και Γλώσσας στην ΕΕΛ Γλώσσας, κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Λουτρακίου καθώς και την κατασκευή 100 νέων ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο. Είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 4.369.500 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

«Η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των λυμάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία της δημόσιας υγείας, την απορρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών νερών και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου. Μέσω της ανακύκλωσης των επεξεργασμένων λυμάτων οδηγούμαστε σε ορθή διαχείριση ενός σημαντικού φυσικού πόρου, όπως είναι το νερό» επισημαίνει σχετικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου